Készülhetünk a minimálnyugdíjra
Utoljára módositva: 2018-09-06 19:40:32

Elvenni akar a jövőbeni nyugdíjasoktól a PSD-kormány, és nem adni nekik: az új nyugdíjtörvény szerint ugyanis a mostani alkalmazottak 65 százaléka minimális nyugdíjra lesz jogosult.

Az új nyugdíjtörvény-tervezet szerint az alkalmazottak több mint fele a minimálnyugdíjra lesz jogosult — jelentette ki Bogdan Hossu, a Cartel Alfa Szakszervezeti Szövetség elnöke.

Az egyik probléma az új jogszabállyal az — magyarázta Hossu —, hogy továbbra is az alkalmazottat bünteti az alkalmazó hanyagságáért. A tervezet szerint ugyanis amennyiben a munkáltató nem fizeti be egy bizonyos időszakban a nyugdíjjárulékot, azokat a hónapokat továbbra sem veszik figyelembe a nyugdíj kiszámításakor.

A második gond ennek az úgynevezett minimálnyugdíjnak a bevezetésével van, amely — Hossu szerint — az alkalmazottak nagy részére demotiváló hatással lesz, mi több, közvetett módon csalásra ösztönöz. Hossu számításai szerint harminc év munka után minimálbérnél többet csak az kaphat majd, akinek aktív évei során legalább tizenöt éven keresztül 4600 lej vagy annál több volt a havi bruttó fizetése. Az elektronikus bérrendszer adatait összevetve a szakszervezeti vezető szerint ma az alkalmazottaknak csak a 35 százaléka dolgozik ennyiért, így mindenki más csak a minimális nyugdíjat kaphatja. A tervezet szerint ez a mindenkori bruttó minimálbér 60 százaléka lesz. Mindegy, hogy 2000 vagy 4600 lej valakinek a havi fizetése, és ez alapján fizet a nyugdíjalapba, így is, úgy is az országos minimálbér 60 százalékának megfelelő minimális nyugdíjat fogja kapni — magyarázta Hossu.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. március 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...