Készülnek a karácsonyra a nagykárolyi Művelődési Házban
Utoljára módositva: 2014-11-28 17:27:35

Annak ellenére, hogy a rendezvénysorozatra nincs pénzalap, mégis megszervezik a karácsonyi ünnepek alkalmával már hagyományossá vált programjaikat a nagykárolyi Művelődési Ház munkatársai.

Nem maradhat el a könnyűzenei koncert sem, mely minden évben nagy érdeklődésnek örvend

Bogdan Georgescu, az önkormányzat Kulturális és Turisztikai Igazgatóságának vezetője elmondta, készülnek az amatőr színjátszók, a könnyűzenei szakon tanulók, illetve lesz egy olyan est is, amin egykori Kastélylakók lépnek majd színpadra.„December 15–18. között szabadtéri programokkal kedveskedünk a nagykárolyiak lakosoknak, de természetesen nem csak nekik. Mivel az a sajnálatos helyzet állt elő, hogy első alkalommal nincs pénz a karácsonyi programjainkra, el kell mondanom, hogy senki ne várjon sem hazai, sem külföldi sztárfellépőket. Mindezek ellenére,úgy gondolom, a kollégáim mindent megtesznek, hogy az idei rendezvények is kellemes emlékként maradjanak meg a résztvevőkben. A szabadtéri programokkal készülünk, melyekre a Mikulás is ellátogat terveink szerint. A felújított városközpontban, pontosabban az amfiteátrumban lesz a rendezvények központi helyszíne. Itt majd karácsonyfát állítunk, de itt kapnak helyet a város iskolásai által készített betlehemek, valamint a diákok rajzai is. Idén is megszervezzük a karitatív pénzgyűjtési akciónkat, s kihelyezzük a perselyt, melybe az adományokat várjuk. Szűcs Józsi tanítványaival ismét megszervezi a karácsonyi koncertet, Szolomájer Timi tanítványaival színdarabot mutat be, Adrian Stefănuţi tanítványai szintén műsorral készülnek. Lőrincz Szilveszter zenetanár segítségével magyarországi kórusok lépnek majd fel, karácsonyi koncerttel. Szervezünk kézműves-sarkot is, ahol karácsonyi kiegészítőket készíthetnek majd a gyermekek. A Kastélylakók legendás generációjának tagjai — Gnandt Hevele Zsóka és dr. Brugós László — Zenei emlékeim címmel könnyűzenei összeállítással lépnek színpadra. Rajtuk kívül még fellépnek Szűcs József tanítványai is. Ennek a rendezvénynek az időpontja december 13. A rendezvényekre az új városközpontban, illetve a Művelődési Házban kerül majd sor. Természetesen a programok ingyenesek és nagy szeretettel várunk mindenkit” — mondta az igazgató.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Tulipánláz
Ma, 15:00
A 17. századi Amszterdamban az elárvult Sophiát házasságba kényszerítik egy vagyonos és befolyásos kereskedővel, ami anyagi biztonságot, de egyben boldogtalanságot is jelent a lány számára. Amikor férje portrét rendel róla, szenvedélyes viszonyba bonyolódik fiatal festőjével. Hogy elmenekülhessenek a kereskedő messzire érő kezei elől, a két szerelmes mindent kockára téve beszáll a tulipánhagyma-üzletbe, abban a reményben, hogy a megfelelő mennyiségű hagymával elég pénzre tesznek szert szabadságu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A Lego Ninjago film
Ma, 17:00
Ninjago csöpp szigetét rejtélyes ellenség ostromolja. Még szerencse, hogy hat legyőzhetetlennek tűnő nindzsa minden éjszaka harcba száll, és meghökkentő fegyverarzenálja segítségével visszaveri az ellenséget. De kik lehetnek ők? Senki sem tudja. És nem is sejti, hogy az éjszakai szuperharcosok nappal egész másfajta ellenséggel küszködnek. Ugyanis osztálytársak a helyi gimiben, és a középiskolások egyszerű, ám sok küzdelemmel teli hétköznapjait próbálják túlélni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:30
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 26.
Valaki pozitívan reagál közeledésére, és ez helyreállítja mostanában megtépázott önbizalmát, ami újra vonzóvá teszi az ellenkező nem számára.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. szeptember 26.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...