Készülnek a VSK focistái
Utoljára módositva: 2018-07-24 12:43:46

14 játékossal kezdte meg első hivatalos idényére való felkészülését a VSK Liga 4-es focicsapata. Ritli Zoltán másod- és harmadosztályos rutinnal rendelkező legényeket hívott a csapathoz.

Többnyire a Pusztadaróci Recoltától és a Tasnádi Unireától szerződött játékosokat a Szatmárnémeti VSK csapata, amely kedd délelőtt megkezdte a felkészülést a klub első labdarúgóidényére. A télen életre hívott szakosztályt az elmúlt hétvégén vette fel tagjai közé a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület közgyűlése, így hétfőtől hivatalosan is megkezdhette sporttevékenységét a csapat, amely a télen megszűnt Szatmárnémeti FC Olimpia helyét szeretné átvenni.

Mint ismeretes, a helyi önkormányzat a Szatmárnémeti VSK-Olimpia megnevezést szeretné a csapatnak, viszont az „ősi” szatmári fociklub nevét még nem tudta felvenni a sportigazolványába. Ezért VSK néven neveztek a Liga 4-be, ahol a halálcsoportnak is nevezhető B jelzésű szériába kaptak helyet a Pusztadaróci Recolta, a Bélteki Știința, az Óvári Someșul és a Kismajtényi Crasna mellé.

Ritli örül a változásnak

„Nehéz csoportba kerültünk, de én ennek nagyon örülök. Nem félünk a versenyhelyzettől, sőt, örülök annak, hogy erős meccseink lesznek. Ez jót tesz a focinak” — mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Ritli Zoltán, aki a csapat vezetőedzője lesz ebben az idényben. A rutinos szakvezető szerint jót tesz majd a megyei bajnokságnak, hogy az AJF vezetősége lemondott az elitligáról, és kétszintes rendszert dolgozott. ki. „Szerintem jó, hogy háromcsoportos Liga 4 négy lesz. Az elmúlt idény visszavágójában Pusztadarócon voltam edző, és tapasztalhattam, hogy az elitliga nem működött: egy hétvégét játszottunk, másik két három hetet pedig pihentünk. Most, az új rendszerrel szerintem kiegyenlítettebb lett a negyedosztály. Anyagi szempontból is jobb, hiszen a távolságok csökkentésével együtt csökkentek az utazási költségek is” — vélekedett Ritli.

A VSK legénysége egyébként ezen a héten könnyed edzéseket fog végezni. A jövő hét első négy napján viszont erőnléti alapozás következik a szatmárnémeti Dinamo pályán, Radu Achim atlétika edzővel, augusztus 4-én pedig a Sportlíceum 17 éven aluli legényeivel fogják játszani első barátságos meccsüket. Augusztus 8-án és 11-én megyei negyedosztályos alakulatokkal akarnak újabb felkészülési találkozókat, augusztus 15-én pedig a harmadosztályos Lénárdfalvi ACS vendégei lesznek, 18-án pedig a visszavágót fogják rendezni a barátságos találkozónak az Olimpia-Daniel Prodan Stadionban. A bajnoki idény várhatóan augusztus 25-én fog kezdődni.

Jelenleg 14 fős játékoskeret áll Ritli Zoltán rendelkezésére, de a létszám még nőhet 3-4 legénnyel. Egy játékos kivételével valamennyinek van másod- vagy harmadosztályos tapasztalata. Öten jöttek a szakvezetővel a Pusztadarócról, négyen pedig a harmadosztályos Tasnádtól.

Csapatépítés a cél

„Ez egy új projekt, amelyet a helyi önkormányzat hívott életre. Az a célunk, hogy ide gyűjtsük az összes jó szatmári játékost. Ez az elsődleges célunk, hogy egy ütőképes csapatot építsünk, amelyikkel egy szép, tetszetős focit játszhatunk, hogy visszavonzzuk a fociszerető szatmári közönséget a stadion lelátójára. Menet közben még szeretnénk erősíteni a keretet, és télen fogunk egy vonalat húzni. Meglátjuk, hol állunk akkor a bajnokságban, és annak függvényében fogunk új célokat kitűzni, januárban. Egyelőre egy kiegyenlített keretünk van. Olyan játékosokat hívtunk, akiknek másod-, harmadosztályos rutinjuk van. Szeretnénk hozzájuk felcsatlakoztatni jó képességű negyedosztályos legényeket. Természetesen úgy készítem fel a csapatot, hogy minden meccset megnyerjünk” — folytatta Ritli.

A Szatmárnémeti VSK egyébként kérni fogja az AJF vezetőségétől, hogy hazai negyedosztályos mérkőzéseit szombaton 12 órától rendezhesse. Ezt megelőzően lépnek majd pályára a 19 évesek, akiket Csik Tibor és Paul Levente fognak felkészíteni. Utóbbi két szakvezető fogja összeállítani a VSK második csapatát is (többnyire tizenéves ifik lesznek ők is), akik vasárnaponként a Liga 5-ös bajnokság meccsein lépnek majd pályára.

A VSK negyedosztályos csapatának jelenlegi kerete

Kapusok

Daniel Oșan (Pusztadaróci Recolta)

Raul Cherecheș (Tasnádi Unirea)

Mezőnyjátékosok

Schwarzkopf István (hazatért; ausztriai alsóbb osztályokban játszott)

Angelo Simon (Recolta)

Bogdan Faur (Unirea)

Flaviu Ionescu (Recolta)

Nagy Máté (Tiszafüredi VSE – NBIII; a szatmári srác Dacian Nastai edzővel U19-es országos bajnoki elődöntőt játszott a LPS-nél)

Gabriel Cădar (Unirea)

Raul Ritli (Recolta)

Mircea Burdac (Aranyosmeggyesi Dacia)

Raul Ștef (Unirea)

Egri Nándor (Recolta)

Szőlősi Fernando (Lénárdfalvi ACS – a játékos az Unireával kezdte a felkészülést, végül nem egyeztek meg a Liga 3-as alakulattal)

Vlad Maxim (Avasújvárosi Talna).

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. december 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...