Készülődés a sörfesztiválra
Utoljára módositva: 2019-07-09 18:54:27

Az utolsó simításokat végzik a szatmárnémeti sörfesztivál szervezői, egy hónap múlva kezdődik a sörrel folyó Kánaán az új főtéren.

Tavaly tartották meg először a Szatmárnémetiben készülő sörök fesztiválját a megyeszékhelyen, mostanra nevet is kapott: Hops & Beats néven fog futni az augusztus 9. és 11. között megtartandó, Szatmárnémeti új központjában zajló sörünnep. Kedden délután kész programlistás sajtótájékoztatót tartottak a szervezők, a Viţa de Vie nyitja és a kilencvenes évek diszkó egyóüttesének, a Mr. Presidentnek a szólóénekese, LayZee zárja majd a fesztivált. A háromnapos sörfesztivál színpadán ott lesznek még: Mészáros Amanda, Black River Blues Band, Iris, Dj Leviciusz, Ella Bella, Petrică Mureşan, Hey Roop, No Sugar, The Mono Jacks, Mihail, Teodora & Matuz, Pfeiffer Melany, Strangers, Desperado, meg Nagy Feró és a Beatrice.

Öt lej lesz a sör

Az ünnepi menü is készen van, három sörtípus négy fajtáját lehet majd inni a fesztiválon, öt lejes egységáron. A szatmárnémeti sörgyár legkönnyebb és legnépszerűbb söre a harminc napos erjesztés után felkínált 4,5 fokos Samburger dobozos kiszerelésben lesz elérhető, az 5 fokos HAB-ot csapoltan árulják majd. A sörfőzde zászlóshajója, a 7,2 fokos Transylvania két fajtája lesz kapható a fesztiválon, csapoltan, vagy üvegben. Tavaly észrevették, hogy nehézkesen megy a készpénzkezelés, gondok vannak a visszajáróval, sorok alakulnak ki, ezért idén — szabadon visszaváltható —, zsetonos alapú fizetés megy majd, egy zseton öt lejért lesz beszerezhető, az étel-ital is öt lejbe, vagy annak osztatlan többszörösébe fog kerülni. Most is családi rendezvény lesz, gyerekprogramok is lesznek, játszótér is, meg kézműves foglalkozások is. A rendezvénystart előtt egy héttel a városban osztogatott utalványokkal lehet majd nyerni a tombolán, rengeteg sör lesz elvihető, meg naponta egy-egy nagyobb értékű nyeremény, ami speciális biciklik formájában fog materializálódni.

Csak eső ne legyen!

A szervezők elmondták, hogy a rossz időn kívül semmi egyébtől nem tartanak a rendezvényt illetően, idén több idejük volt a szervezésre és ez alaposabbra is sikerült. Tavaly az is kiderült, hogy a szatmáriak szeretik a szatmári sörfesztivált, szeretik a szabadban eltölteni a szabadidejüket, hagyományos sörök, frissensültek és jó zene társaságában, úgyhogy a hangulat hiányától egyáltalán nem félnek a szervezők.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...