Készülődés az iskolakezdésre
Utoljára módositva: 2015-09-04 19:13:32

Szeptember tájékán közeledik a nagy bevásárlás: kisiskolásnak, középiskolásnak szüksége van új tanszerekre, amelyeket többnyire a szülők vesznek meg. Mennyibe is kerül egy vásárlás?

Nem olcsó mulatság a tanév eleji bevásárlás

Szeptember elején vagyunk, s az iskolára való készülődés már elkezdődött. A közeledő új tanév akár örömet, akár bosszúságot jelent egy kisdiáknak, a rákészülés minden tanuló esetén a kedvenc elfoglaltságok közé tartozik. A cseperedő diákoknak szükségük van új tanszerekre, új táskára, hiszen a régi már elszakadt, elavult, stb. Nem kevés szülő fogja ilyenkor a fejét, mert nem egyszerű egy vagy éppenséggel több gyerek igényeinek megfelelni. A márkáért, minőségért pedig fizetni kell. A gyerekek öröme a színes, mesehős-figurákkal borított füzetek, tollak, táskák láttán azonban megéri a sok fáradságot. Mennyit is költhetnek ők minden év szeptemberében cseperedő kis diákjukra? Az biztos, hogy valamennyi szülő igyekszik és szeretné megvenni mindazt, amire gyermekének szüksége van.

Mi, mennyibe kerül?

Az árakat látva először úgy tűnik, nem kerül sokba egy radír, ami csupán 1 lejtől indul, de ha már az igényeknek megfelelően vesszük, egy Faber Castell radír ára 13 lejtől kezdődik, elvégre a minőség is számít. Egyszerű golyóstollat találunk 1 lejtől egészen 9 lejig, egy teljes toll szettért viszont már 15 lejt is elkérnek. Egy A4-es füzet pedig 11–13 lejbe kerül, de a kis füzeteket, ceruzákat már 1-2 lejért is meg lehet vásárolni. A legolcsóbb notesz 2 lej, tollak pedig kaphatók 10 lejért is. A füzetcímkék 5 és 7 lejért találhatók, de kaphatóak hegyezők (12 lej), füzetfedők (1 lej), vonalzók (5 lej), körzők (12 lejért) is. A táskák nem olcsók — van akár 57 és 82 lejért is. Mint kiderült, a legkelendőbbek a Frozen rajzfilmfigurákkal ellátott táskák, tollak, füzetek. Egy Elsát ábrázoló táskáért pedig már 210 lejt is elkérnek. A Hello Kittyért még mind a mai napig rajonganak a kislányok, de közel sem ér annyit, mint a Frozen, így azt már 50 lejért is megkaphatjuk, de vannak Spider man-es, Scooby Doo-s táskák is, ugyanilyen árban. A minőségi Pepe Jeans táska 225 lejbe kerül. A kisiskolások kedvenc rajzfilmfigurái mellett azonban a tanító néni által előírt listát is figyelembe veszik a bevásárlásnál az eladók elmondása szerint. Az apróbb kisegítő eszközökre is szükség van, hiszen a kézimunka órára kell a ragasztó (11 lej), az olló (3,50), a rajzórákra a vízfesték (16 lej), a rajztömb (a legdrágább 22 lej) és a filc (9–15 lej). S nem feledkezhetünk meg a művészeti iskolába járó diákokról sem, akik nem csupán tanévkezdéskor veszik meg mindazt, amire szükségük van, hiszen folyamatosan vásárolniuk kell azokat az 50×70-es vagy 1mx70-es lapokat, amik 2 és 4 lej között vannak, de emellett szükségük van még ecsetre, aminek ára 1 lejtől 7 lejig terjed, olajfestékekre, amiknek darabja 18 lej, vászonra (22–24 lej) és szénre (8 lej).

Bár megoldható az olcsóbb vásárlás is, ha a gyerek hajlandó azt elfogadni, de elmondható, hogy bizony nehezen indul a szeptemberi hónap a szülők jó része számára, főként a sokgyerekes családoknál.

 Ary Johanna

 

 

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...