Készülődés az új tanévre
Utoljára módositva: 2019-08-20 10:14:58

Távértekezletre hívta össze az ország prefektusait Mihai Fifor belügyminiszter és Valer Daniel Breaz ügyvivő tanügyminiszter, amely során arra voltak kíváncsiak, hogyan állnak az egyes megyék a nemsokára kezdődő 2019/2020-as tanév előkészületeivel.

Az egyeztetésen azt szerették volna megtudni, hogy sikerült-e beszerezniük a tanintézményeknek a szükséges működési engedélyeket, ugyanakkor arra is figyelmeztették a megyék kormánybiztosait, hogy fordítsanak kiemelt figyelmet arra, hogy minden óvodának és iskolának legyen megfelelő fűtése, és az ingázó diákok szállítására használt kisbuszokat is vessék alá ellenőrzésnek.

A megbeszélésen Darius Filip, Szatmár megye prefektusa és Călin Durla főtanfelügyelő mellett a prefektusi kollégium tagjai vettek részt. Mint kiderült, Szatmár megyében 14 olyan település van, ahol bár oktatási tevékenység zajlik, még nem sikerült beszerezni az egészségügyi működési engedélyt. A Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és a katasztrófavédelem ugyanakkor ezekben a napokban terepmunkát is végez, amelynek keretében tüzetes vizsgálatoknak vetik alá az oktatási intézményeket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:35
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...