Készülődés az új tanévre
Utoljára módositva: 2019-08-20 10:14:58

Távértekezletre hívta össze az ország prefektusait Mihai Fifor belügyminiszter és Valer Daniel Breaz ügyvivő tanügyminiszter, amely során arra voltak kíváncsiak, hogyan állnak az egyes megyék a nemsokára kezdődő 2019/2020-as tanév előkészületeivel.

Az egyeztetésen azt szerették volna megtudni, hogy sikerült-e beszerezniük a tanintézményeknek a szükséges működési engedélyeket, ugyanakkor arra is figyelmeztették a megyék kormánybiztosait, hogy fordítsanak kiemelt figyelmet arra, hogy minden óvodának és iskolának legyen megfelelő fűtése, és az ingázó diákok szállítására használt kisbuszokat is vessék alá ellenőrzésnek.

A megbeszélésen Darius Filip, Szatmár megye prefektusa és Călin Durla főtanfelügyelő mellett a prefektusi kollégium tagjai vettek részt. Mint kiderült, Szatmár megyében 14 olyan település van, ahol bár oktatási tevékenység zajlik, még nem sikerült beszerezni az egészségügyi működési engedélyt. A Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és a katasztrófavédelem ugyanakkor ezekben a napokban terepmunkát is végez, amelynek keretében tüzetes vizsgálatoknak vetik alá az oktatási intézményeket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...