Két bajnoki érem Magyarországról
Utoljára módositva: 2015-10-27 16:58:05

Bronzérmet szerzett Magyarország serdülő korosztályos bajnokságában a Nagykárolyi Tapo DK korábbi asztaliteniszezője, Dari Helga.

A tehetsége sportoló Orosházán, a Pintér Attila I. osztályú serdülő és újonc ranglista emlékverseny egyéni küzdelmeinek főtábláján a 64. kiemeltként kezdett. Európa egyik legnevesebb klubjánál, a Statisztika PSC-nél igazolt nagykárolyi lány két 4–0-s meccs után a negyeddöntőben a torna egyik favoritjával, Harasztovich Fannival került össze. A csapattársak rendkívül kiélezett mérkőzésén Dari Helga két vesztett szettel kezdett, majd egyenlített és átvette a vezetést (3–2), végül Harasztovich nyertes szettje után Helga hozta a mindent eldöntő menetet és győzött 4–3-ra. Ez a meccs sokat kivehetett a nagykárolyi sportolóból: bár remekül kezdődött a Göndör Fanni (Statisztika PSC) elleni elődöntő, a sokkal frissebb klubtárs 0–2-ről felállt és 4–2-re verte Helgát, akit ezáltal a dobogó harmadik fokára szólítottak fel a díjkiosztó ünnepségen.

Ezüstérem a párosok versenyében (Dari Helga jobbról a második)

A páros versenyben viszont a döntőig menetelt Helga, oldalán klubtársával, Menkő Veronikával. Kanizsai és tolnai ellenfelek legyőzése után az elődöntőben 3–0-ra győzte le Harasztovich-ot, aki az egyéni bajnokkal, a jászkuni Nagypál Mártával az oldalán versenyzett. A fináléban kétszer is egyenlíteni tudtak (1–1, 2–2) a Fule Kata, Drabant Anita páros (Univer-Sport) elleni mérkőzésen, viszont a győzte szett az ellenfélé volt (2–3), így a Dari, Menkő páros a dobogó második fokára állhatott fel.

Dari versenybe szállt a saját korosztálya versenyében is, a 13 éven aluliak között viszont kikapott a negyeddöntőben, így nem jutott a legjobb négy közé. Ebben a versenyben egyébként Menkő ezüstérmet szerzett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...