Két elítélt gyilkos és bő 40 évnyi börtönbüntetés
Utoljára módositva: 2019-02-15 09:57:31

 

Ítéletet hirdettek a Casablanca-gyilkosság ügyében, a 43 éves bárosnőt kegyetlenül agyonverő férfit 28 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Az avasfelsőfalui városnapon „tévedésből” leszúrt fiatal gyilkosa fellebbezett: esetében 4 évvel súlyosbították az ítéletet.

Általános vélemény, hogy az igazságszolgáltatás malmai lassan őrölnek, ám amikor a legfőbb bűnnek minősülő emberölési ügyben járnak el, szó sincs lassúságról. Alig egy évvel a brutális gyilkosságot követően a bírák ítéletet hirdettek a Casablanca-gyilkosság ügyében. A szatmárnémeti vasútállomással szembeni szórakozóhely tavaly március 5-én hajnalban már második alkalommal vált kegyetlen emberölés helyszínévé: a 38 éves, lázári illetőségű Roman Ştefan a gyilkosságot megelőző napokban a lokál egyik szobájába volt bejelentkezve, és idejének jelentős részét a játékgépek előtt ülve töltötte, tetemes mennyiségű pénzt veszítve. Azon a hétfői hajnalon a bárosnő már egyedül volt a szórakozóhelyen, és semmi rosszat nem feltételezve engedte be a férfit az egyik, általában kulcsra zárt ajtón keresztül a helyiségbe, ahol pár percig beszélgettek, majd — a videokamerák felvételei alapján — a férfi hirtelen dühöngeni kezdett, a pénztárgép felé indult (valószínűleg a játékgépen elveszített pénzt akarta visszaszerezni), az ezt megakadályozni akaró nőhöz előbb a bárpulton lévő italos üvegeket csapta, majd marokra fogott egy vodkás üveget, amellyel több mint hússzor sújtott le a szerencsétlen áldozat fejére. Ezt követően felfeszítette az egyik játékgépet, és kivette a benne lévő pénzt. Közben a nőnek még volt annyi ereje, hogy mobiltelefonon, SMS-ben kérje kolléganője segítségét, aki a 112-es egységes segélyhívón riasztotta a rendőrséget, s bár azonnal a helyszínre küldtek egy egységet, sajnos az áldozat már belehalt sérüléseibe és a masszív vérveszteségbe. Roman, miután kirámolta a játékgépet, a szobájába rohant, kiürítette utazótáskáját, majd visszament a bárba, ahol megtömte az ott lévő 318 csomag cigarettával, és elindult a csanálosi határátkelő felé, ahol épp az országhatár átlépése előtti percekben fogták el a rendőrök, akik számára nem volt ismeretlen, ugyanis a különösen agresszív férfi korábban már többször is összeütközésbe került a törvénnyel. A Szatmár Megyei Törvényszék bírái Roman Ştefant különös kegyetlenséggel elkövetett, minősített emberölés és minősített rablás bűntettének elkövetése miatt összesen 28 év és 4 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték, az áldozat családjának (édesanyjának és gyermekének) 300 000 lejnyi erkölcsi kártérítés kifizetésére kötelezték, de a szórakozóhelyet működtető cégnek is meg kell térítenie a 9854 lejnyi okozott kárt.

 

Fellebbezett — még 4 évet kapott

 

Véres események árnyékolták be a 2017-es Avasfelsőfalui Városnapokat, ahol az alig 19 éves, vámfalui illetőségű Crişan Ioan Petre mást akart „móresre tanítani”, de eltévesztette a személyt, ezért szúrta le a 18 éves áldozatát. A városnapi forgatagban szórakozó és erősen ittas állapotban lévő Crişan a városka központi parkjának közelében összeszólalkozott egy személlyel, aki ököllel arcon ütötte — a részeg dühtől hajtott fiatalember pedig mindenképp meg akarta torolni a sérelmet, és a tömegben kereste bántalmazóját, akit aztán „felismerni” vélt az áldozatban és annak barátjában. Szóváltásba keveredett velük, hiszen a kamaszok természetesen tagadták, hogy megütötték volna, ő azonban ezt nem hitte el, kést rántott, és teljes erejéből mellkason (szíven) szúrta 18 éves áldozatát, majd az összerogyó kamasz segítségére ugró, 16 éves barátját hason. A gyilkost végül a csendőrök járőregysége fegyverezte le, verte bilincsbe és állította elő, a bírák pedig gyilkosság és súlyos testi sértés okozása vádjával tíz év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Crişan Ioan Petre a Nagyváradi Fellebviteli Bíróságon fellebbezett az ítélet ellen, ám a nagyváradi bírák nem enyhítették, hanem súlyosbították az ítéletet: döntésük értelmében a fiatalembernek 14 évnyi börtönbüntetést kell letöltenie, áldozata szüleinek 69 000 eurónyi, a súlyosan megsebesített másik fiatalnak pedig 30 000 eurónyi erkölcsi kártérítést kell fizessen.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bosszúállók: Végjáték
Ma, 18:00
Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...