Két előadással a MAFESZT-en
Utoljára módositva: 2020-01-25 22:16:21

A Magyar Színházi Szövetség szakmai seregszemléjén két előadással — egy bábjáték és egy fizikai színházi produkció — volt jelen a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata.

Január 21-én vette kezdetét a III. MAFESZT, a Magyar Színházi Szövetség szakmai seregszemléje Székelyudvarhelyen. A MAFESZT harmadik kiadásán gyermek- és ifjúsági előadások, táncszínházi produkciók, nagyszínpadi és stúdiótermi alkotások egyaránt helyet kaptak.

A Magyar Színházi Szövetség (MASZÍN) 2016-ban alakult azzal a céllal, hogy érdekképviseleti támogatást és hátteret nyújtson az erdélyi magyar színházak számára, szakmai továbbképzéseket szervezzen, valamint teret adjon egy, a tagszínházak repertoárjából reprezentatív keresztmetszetet kínáló vándorfesztiválnak. A MASZÍN alapítói a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata, az Aradi Kamaraszínház, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház és a nagyváradi Szigligeti Színház, a Csíki Játékszín pedig 2018-ban csatlakozott a MASZÍN-hez.

Az idei fesztiválon részt vevő öt társulat — a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a nagyváradi Szigligeti Színház, a Csíki Játékszín, valamint a házigazda Tomcsa Sándor Színház — tíz előadását láthatja a közönség.

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata két előadással volt jelen a fesztiválon: január 24-én délelőtt a Brighella Bábtagozat játszotta a Szélszabadító című bábjátékot, amelynek rendezője Bartal Kiss Rita, szereplői pedig Bandura Emese, Kófity Annamária, Nagy Anikó és Nagy Tamás.

Később, ugyancsak pénteken a Harag György Társulat előadásában Frank Wedekind A tavasz ébredése azonos című drámájának „fizikai színházi” kísérletét láthatta a közönség Györfi Csaba rendezésében. Az előadás szereplői: Bogár Barbara, Budizsa Evelin, Frumen Gergő, Gál Ágnes, Gedő Zsolt m. v., Laczkó Tekla, Moldován Blanka, Orbán Zsolt és Poszet Nándor.

A fesztivál programját hét erdélyi magyar tervező színháziplakát-kiállítása gazdagította, valamint a MASZÍN célkitűzéseinek megfelelően, a III. MAFESZT idején két szakmai műhelymunkára, egy kommunikációs, valamint egy improvizációs színészworkshopra is sor került.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 28.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...