Két és fél lej az SMS-jegy
Utoljára módositva: 2014-09-17 10:15:58

Lemaradt a 24 százalékos TVA, amikor bejelentették az SMS-jegyek árait, szó volt a félárú diákjegyről is, ami viszont nem is létezik. Hibásan megadott link nehezíti a tájékozódást.

 

Félinformációkkal tájékoztatja félre a sajtót és utazóközönségét a szatmárnémeti Transurban vezetősége és a polgármesteri hivatal, ugyanis nem két lej, hanem két és fél lej jelenik meg a mobiltelefon-számlán többletköltségként, ha a 7525-ös számra küldött SMS-ben vált valaki buszjegyet magának. Az új rendszer bevezetéséről hétfőn tartottak sajtótájékoztatót, de az ott ismertetett árakhoz elfelejtették hozzátenni, hogy nettó 0,45 euróba kerül az SMS-ben megváltott, egy járaton fél órai buszozásra feljogosító buszjegy, ami hozzáadott értékadóval 0,558 eurót jelen — hazai pénznemben kifejezve: 2,5 lejt. Az 1,1 eurós napijegy sem 4,8 lej, mert ez szintén nettóban kifejezett, áfa nélküli összeg, az SMS-ben fizetett autóbusz-napijegy valójában 6 lejes költséget jelent az utazónak. Még ennél is többet fognak fizetni azok, akik az Orange hálózatából küldik a jegyvásárlásra vonatkozó SMS-t, a narancsszínű szolgáltató további fél eurócenttel (kb. 20 banival) fogja még megterhelni a buszozó számláját, minden további indoklás nélkül.

 

Nincs diákjegy-kedvezmény

 

Vigyázniuk kell a diákoknak is, amikor SMS-ben vesznek buszjegyet, ugyanis egyszeri utazás esetén számukra nincs félárú kedvezmény — az ötvenszázalékos engedmény csak a bérletekre érvényes —, tehát nekik ugyanúgy teljes árú jegyet kell váltaniuk, mint a többi utasnak.

Egyelőre nem érhető el a tájékoztató idején bejelentett weboldala sem az új jegyvásárlási rendszernek, a www.transurbansatumare.ro/sms oldalon nem töltődik be semmi, inkább ezen a lerövidített linken kell próbálkozni: bit.ly/smsjegy. Ez a nehezen érthető tájékoztató lesz egyébként kiragasztva a buszmegállókban, a buszokon menet közben ezek alapján lehet majd — már amennyire — tájékozódni az SMS-tarifákkal kapcsolatban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Dzsungel-mentőakció
Ma, 15:00
A dzsungelben évek óta békesség honol, mióta Maurice, a Hatalmas tigris harcos és kis csapata tartja fenn a rendet. Egészen addig, amíg meg nem jelenik Igor, legveszedelmesebb ellenfelük, akinek egyetlen célja a világon, hogy megsemmisítse a dzsungelt. Hogy a gonosz koalát megállítsák, a kis csapatnak egyesítenie kell minden tudását és erejét, és segítségül kell hívniuk a Bajnokokat, a dzsungel legendás védelmezőit is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 16:55
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 21.
Mindenki barátságos és segítőkész ma Önnel, ami elsősorban kiegyensúlyozott és őszintén érdeklődő kisugárzásának köszönhető.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. szeptember 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...