Két és fél lej az SMS-jegy
Utoljára módositva: 2014-09-17 10:15:58

Lemaradt a 24 százalékos TVA, amikor bejelentették az SMS-jegyek árait, szó volt a félárú diákjegyről is, ami viszont nem is létezik. Hibásan megadott link nehezíti a tájékozódást.

 

Félinformációkkal tájékoztatja félre a sajtót és utazóközönségét a szatmárnémeti Transurban vezetősége és a polgármesteri hivatal, ugyanis nem két lej, hanem két és fél lej jelenik meg a mobiltelefon-számlán többletköltségként, ha a 7525-ös számra küldött SMS-ben vált valaki buszjegyet magának. Az új rendszer bevezetéséről hétfőn tartottak sajtótájékoztatót, de az ott ismertetett árakhoz elfelejtették hozzátenni, hogy nettó 0,45 euróba kerül az SMS-ben megváltott, egy járaton fél órai buszozásra feljogosító buszjegy, ami hozzáadott értékadóval 0,558 eurót jelen — hazai pénznemben kifejezve: 2,5 lejt. Az 1,1 eurós napijegy sem 4,8 lej, mert ez szintén nettóban kifejezett, áfa nélküli összeg, az SMS-ben fizetett autóbusz-napijegy valójában 6 lejes költséget jelent az utazónak. Még ennél is többet fognak fizetni azok, akik az Orange hálózatából küldik a jegyvásárlásra vonatkozó SMS-t, a narancsszínű szolgáltató további fél eurócenttel (kb. 20 banival) fogja még megterhelni a buszozó számláját, minden további indoklás nélkül.

 

Nincs diákjegy-kedvezmény

 

Vigyázniuk kell a diákoknak is, amikor SMS-ben vesznek buszjegyet, ugyanis egyszeri utazás esetén számukra nincs félárú kedvezmény — az ötvenszázalékos engedmény csak a bérletekre érvényes —, tehát nekik ugyanúgy teljes árú jegyet kell váltaniuk, mint a többi utasnak.

Egyelőre nem érhető el a tájékoztató idején bejelentett weboldala sem az új jegyvásárlási rendszernek, a www.transurbansatumare.ro/sms oldalon nem töltődik be semmi, inkább ezen a lerövidített linken kell próbálkozni: bit.ly/smsjegy. Ez a nehezen érthető tájékoztató lesz egyébként kiragasztva a buszmegállókban, a buszokon menet közben ezek alapján lehet majd — már amennyire — tájékozódni az SMS-tarifákkal kapcsolatban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 16.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...