Két éven belül elkészülhet a Somos szabadidőpark
Utoljára módositva: 2018-06-19 14:44:48

Ebben a hónapban kerül fel az elektronikus közbeszerzési rendszerre (SEAP) a Somos szabadidőpark munkálatainak kiírása.

 

A kötelező procedúrák levezénylése mellett a polgármester azt szeretné, ha ezt még a nyár folyamán lebonyolítanák. A projekt kivitelezésére három év áll az önkormányzat rendelkezésére, de a polgármester azt reméli, hogy maximum két éven belül elkészülnek.

„Ez a projekt a város minden generációjának szól, hisz mindenki használhatja majd a parkot. A szabadidőpark egy közel 5 hektáros területen fekszik majd, ami jelenleg is, de mondhatnám azt is, hogy évtizedek óta kihasználatlan. Ez egy civilizált zöldövezetté válik majd, és nagyon remélem, hogy a helyiek egy kedvelt piknikterülete lesz. Konkrétan a régi állatvásár melletti zöldterületen helyezkedik majd el a szabadidőpark. Az állatvásár lebetonozott része lesz a parkolóhely, körülötte L-alakban pedig a megújult rész. A terveket Makár Júlia nagykárolyi származású és kötődésű tervező készítette, akivel már többször is dolgoztunk együtt. Nagyon örülök, hogy ismét együtt dolgozhattunk, és a kivitelezésbe is bevonjuk majd. Ez egy nagyon szép terv, és nagyon remélem, hogy két éven belül már élvezni is fogjuk az előnyeit”— mondta a polgármester.

A Somos szabadidőparkkal kapcsolatos projektet a Regionális Operatív Program kiírására készítették. Összértéke 11,95 millió lej, ennek az összegnek két százaléka a helyi önkormányzat önrésze.

Az egykori lápos, nedves terület, a valaha szebb napokat látott Somos újraélesztését célozza a tervezet. Újrafüvesítés, fás allék, korszerű játszóterek, szabadtéri sportolásra alkalmas eszközök kapnak itt helyet, egy erdővel körbevett részen. A tervezet kitér a mozgássérültekre is. A tervek készítésekor elkerített részeket is kialakítottak, amelyek családok számára biztosítanának pikniklehetőséget. A szabadidőparkba kilátogatók számára ingyenes internetezési lehetőséget is biztosítanak. Hogy mindezt minél tovább tudják élvezni a helyiek, térfigyelő kamerákkal őrzik majd a helyszínt, illetve a közvilágítást is kiterjesztik itt. Ez szintén része a projektnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 15:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Oh, Ramona
Ma, 16:35
Román vígjáték
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 18:35
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Alelnök
Ma, 20:50
Az Oscar-díjas és igen szórakoztató A NAGY DOBÁS-ban Adam McKay író-rendező a 30-as évekbeli nagy gazdasági világválság óta a legnagyobb pénzügyi összeomláshoz vezető Wall Street-i trükközésről rántotta le a leplet. Új filmje, az ALELNÖK egy újabb igaz sztorit vázol: a jelenkori amerikai politika egyik legzárkózottabb és legtitkolódzóbb elméjét, Richard Bruce (Dick) Cheneyt állítja a középpontba, Christian Bale újabb nagy átalakulást prezentáló alakításában. Szereplőtársai Amy Adams, Steve Carel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. február 22.
Legmerészebb álmait is megvalósíthatja ma, bár tény, hogy keményen meg kell dolgoznia a sikerért, de nem fogja sajnálni a befektetett energiát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...