Két éven belül elkészülhet a Somos szabadidőpark
Utoljára módositva: 2018-06-19 14:44:48

Ebben a hónapban kerül fel az elektronikus közbeszerzési rendszerre (SEAP) a Somos szabadidőpark munkálatainak kiírása.

 

A kötelező procedúrák levezénylése mellett a polgármester azt szeretné, ha ezt még a nyár folyamán lebonyolítanák. A projekt kivitelezésére három év áll az önkormányzat rendelkezésére, de a polgármester azt reméli, hogy maximum két éven belül elkészülnek.

„Ez a projekt a város minden generációjának szól, hisz mindenki használhatja majd a parkot. A szabadidőpark egy közel 5 hektáros területen fekszik majd, ami jelenleg is, de mondhatnám azt is, hogy évtizedek óta kihasználatlan. Ez egy civilizált zöldövezetté válik majd, és nagyon remélem, hogy a helyiek egy kedvelt piknikterülete lesz. Konkrétan a régi állatvásár melletti zöldterületen helyezkedik majd el a szabadidőpark. Az állatvásár lebetonozott része lesz a parkolóhely, körülötte L-alakban pedig a megújult rész. A terveket Makár Júlia nagykárolyi származású és kötődésű tervező készítette, akivel már többször is dolgoztunk együtt. Nagyon örülök, hogy ismét együtt dolgozhattunk, és a kivitelezésbe is bevonjuk majd. Ez egy nagyon szép terv, és nagyon remélem, hogy két éven belül már élvezni is fogjuk az előnyeit”— mondta a polgármester.

A Somos szabadidőparkkal kapcsolatos projektet a Regionális Operatív Program kiírására készítették. Összértéke 11,95 millió lej, ennek az összegnek két százaléka a helyi önkormányzat önrésze.

Az egykori lápos, nedves terület, a valaha szebb napokat látott Somos újraélesztését célozza a tervezet. Újrafüvesítés, fás allék, korszerű játszóterek, szabadtéri sportolásra alkalmas eszközök kapnak itt helyet, egy erdővel körbevett részen. A tervezet kitér a mozgássérültekre is. A tervek készítésekor elkerített részeket is kialakítottak, amelyek családok számára biztosítanának pikniklehetőséget. A szabadidőparkba kilátogatók számára ingyenes internetezési lehetőséget is biztosítanak. Hogy mindezt minél tovább tudják élvezni a helyiek, térfigyelő kamerákkal őrzik majd a helyszínt, illetve a közvilágítást is kiterjesztik itt. Ez szintén része a projektnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...