Két ház is égett
Utoljára módositva: 2019-10-09 20:17:15

Szatmárnémetiben és Oroszfaluban is a lángok martalékává vált egy-egy épület, utóbbi helyszínen a gázpalackok robbanásveszélyt jelentettek.

Pár óra leforgása alatt kétszer is háztűzhöz riasztották a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség dolgozóit — a kora hajnali órákban Oroszfaluból érkezett riasztás, és mire a három habbal-vízzel oltó autó és a 16 tűzoltó a helyszínre érkezett, a lángok szinte teljes egészében elborították a lakóházat, veszélyeztetve a közelben lévő épületeket, ám még nagyobb veszélyforrást jelentett, hogy a konyhában lévő, tele gázpalackokat is nyaldosták. Miután ezeket biztonságba helyezték, elhárítva a robbanásveszélyt, a tűzoltók hosszú időn keresztül harcoltak a lángokkal, s bár erőfeszítésüket végül siker koronázta, a lakóház 75 százaléka teljesen megsemmisült. A tűzszakértők megállapítása szerint a lángok egy hibás elektromos kábel okozta rövidzárlat miatt csaptak fel. Ugyancsak hibás, rosszul szigetelt elektromos kábel okozott újabb háztüzet pár órával később Szatmárnémetiben, a Moţilor utcában — a jelenleg nyári konyhaként/raktárként használt régi házból a 17 tűzoltónak sikerült kimentenie az ott tárolt javakat, és megakadályoznia, hogy a lángok átterjedjenek az udvarban lévő lakóházra és garázsra, viszont az épület tetőszerkezetének jelentős része megsemmisült a tűzben. Szerencsére személyi sérülés egyik helyszínen sem történt.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...