Két hónap értesítési idő
Utoljára módositva: 2018-09-18 14:03:10

Hivatalos: a gépkocsivezetőt legtöbb két hónap alatt értesíteni kell arról, ha megbüntették, mert nem fizette be az úthasználati díjat.

Életbe lépett az a törvénymódosítás, melynek értelmében a gépkocsivezetőt legtöbb két hónap alatt értesíteni kell arról, ha megbüntették, mert nem fizette be az úthasználati díjat. Rengeteg gépkocsivezetőt ért kellemetlen meglepetésként, amikor megkapta a közúti infrastruktúráért felelős társaság (CNAIR) értesítését arról, hogy nyolc, de akár tíz hónappal korábban úthasználati díj kifizetése nélkül autókázott itt vagy ott. Ilyenkor az ember vakargatta a fejét s próbálta felidézni, vajon merre is járt szinte egy évvel korábban (a rendszeresen hosszabb távokat megtévőknek talán nem is jutott mindig eszébe), s vajon tényleg nem volt-e kifizetve az úthasználati díj. Ráadásul nagyon sok esetben a CNAIR nem küldte el a bírság kifizetésének bizonylatát az önkormányzatnak, ezért a gépkocsivezetők az adóhatóságoknál kellett bizonygassák azt. Nos, mindez a múlté, ugyanis életbe lépett az a törvénymódosítás, amely pontosítja: a gépkocsivezetőt legtöbb 2 hónap alatt értesíteni kell arról, hogy megbüntették, mert nem fizette be az úthasználati díjat, mi több, a kihágás megállapítása és a jegyzőkönyv kikézbesítése közötti időszakban nem lehet újabb kihágási jegyzőkönyvet kiállítani ugyanezért a vétségért, a bírságot rögzítő jegyzőkönyv pedig korábbi hat hónap helyett négy hónap alatt elévül.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alelnök
Ma, 20:50
Az Oscar-díjas és igen szórakoztató A NAGY DOBÁS-ban Adam McKay író-rendező a 30-as évekbeli nagy gazdasági világválság óta a legnagyobb pénzügyi összeomláshoz vezető Wall Street-i trükközésről rántotta le a leplet. Új filmje, az ALELNÖK egy újabb igaz sztorit vázol: a jelenkori amerikai politika egyik legzárkózottabb és legtitkolódzóbb elméjét, Richard Bruce (Dick) Cheneyt állítja a középpontba, Christian Bale újabb nagy átalakulást prezentáló alakításában. Szereplőtársai Amy Adams, Steve Carel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. február 22.
Legmerészebb álmait is megvalósíthatja ma, bár tény, hogy keményen meg kell dolgoznia a sikerért, de nem fogja sajnálni a befektetett energiát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...