Két kieső lesz a női kosárlabda élvonalból
Utoljára módositva: 2014-07-04 19:40:50

A román szakági szövetség meghallgatta a női kosárlabda élvonalban szereplő klubok vezetőinek a kéréseit, így módosításokat eszközöltek a szeptember végén kezdődő idény versenykiírásában.

Módosította a Román Kosárlabda–szövetség (FR Baschet) a 2014/15-ös női élvonalbeli bajnokság versenykiírását. A föderáció vezetőtanácsa csütörtök délután ült össze, hogy megtárgyalja a javaslatokat, amelyeket a bajnokságban résztvevő klubok vezetői tettek a hét elején, a sepsiszentgyörgyi találkozón. Az egyik ezek közül a másodosztály felélesztésére szolgál, az elmúlt idényben nem is rendeztek Liga 2-es bajnokságot a nőknél. Így a szeptemberben kezdődő szezon végén a táblázat utolsó két helyén szereplő csapat kiesik az élvonalból és a következő idényben nevezhetnek a másodosztályos bajnokságba. Itt egyébként többnyire a nemzeti ligás csapatok szatellitjei szerepelnek majd, ezen együttesek keretét legalább hét 16–20 éves, öt 20 év feletti és legtöbb egy külföldi kosaras alkothatja.

Ugyanakkor az ifijátékosok foglalkoztatását bátorítja az a határozat, amely illetékekre vonatkozó kedvezményeket jelenthet azon kluboknak, ahol egy 22 év alatti kosaras tétmeccsenként legkevesebb tíz percet játszik. Másrészt azt is elhatározták, hogy a női élvonalban találkozónként legtöbb hat idegenlégiós szerepeljen a meccslapon.

Mint arról beszámoltunk, a 2014/15-ös idény szeptember 22-én a Román Kupa első fordulójának első találkozójával kezdődik, rá egy hétre rajtol majd a bajnokság. A két verseny sorsolását július végén rendezik Nagyváradon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...