Két kieső lesz a női kosárlabda élvonalból
Utoljára módositva: 2014-07-04 19:40:50

A román szakági szövetség meghallgatta a női kosárlabda élvonalban szereplő klubok vezetőinek a kéréseit, így módosításokat eszközöltek a szeptember végén kezdődő idény versenykiírásában.

Módosította a Román Kosárlabda–szövetség (FR Baschet) a 2014/15-ös női élvonalbeli bajnokság versenykiírását. A föderáció vezetőtanácsa csütörtök délután ült össze, hogy megtárgyalja a javaslatokat, amelyeket a bajnokságban résztvevő klubok vezetői tettek a hét elején, a sepsiszentgyörgyi találkozón. Az egyik ezek közül a másodosztály felélesztésére szolgál, az elmúlt idényben nem is rendeztek Liga 2-es bajnokságot a nőknél. Így a szeptemberben kezdődő szezon végén a táblázat utolsó két helyén szereplő csapat kiesik az élvonalból és a következő idényben nevezhetnek a másodosztályos bajnokságba. Itt egyébként többnyire a nemzeti ligás csapatok szatellitjei szerepelnek majd, ezen együttesek keretét legalább hét 16–20 éves, öt 20 év feletti és legtöbb egy külföldi kosaras alkothatja.

Ugyanakkor az ifijátékosok foglalkoztatását bátorítja az a határozat, amely illetékekre vonatkozó kedvezményeket jelenthet azon kluboknak, ahol egy 22 év alatti kosaras tétmeccsenként legkevesebb tíz percet játszik. Másrészt azt is elhatározták, hogy a női élvonalban találkozónként legtöbb hat idegenlégiós szerepeljen a meccslapon.

Mint arról beszámoltunk, a 2014/15-ös idény szeptember 22-én a Román Kupa első fordulójának első találkozójával kezdődik, rá egy hétre rajtol majd a bajnokság. A két verseny sorsolását július végén rendezik Nagyváradon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
anyám!
Ma, 20:35
Az idősödő költő (Javier Bardem) és fiatal felesége (Jennifer Lawrence) egy nagy viktoriánus házban élnek vidéken. Egy nap egy idegen és felesége (Ed Harris és Michelle Pfeiffer) beköltöznek a házba, megzavarva a pár nyugodt életét...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók:1 fej vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 10 dkg zeller, 1 fej karalábé, 10 dkg káposzta, 10 ...