Két napig ünnepelt Sárközújlak
Utoljára módositva: 2017-07-17 15:11:20

Izgalmas versenyek, jobbnál jobb koncertek, ízletes borgácsosok, finom borok, remek hangulat és az elmaradhatatlan esőcseppek jegyében teltek az idei Sárközújlaki Városnapok.

A hétvégi rendezvény első napján, azaz szombaton a versenyek és megmérettetések domináltak; már délelőtt felállították az üstöket a bográcsosfőző versenyre jelentkezők, s míg egyesek hagymát, krumplit aprítottak, addig az utcai focibajnokság gyermek- és felnőttcsapatainak tagjai lábizmaikat melegítették be. A Piricsi Arthur polgármester által pár évvel ezelőtt kitalált kispályás, utcai focibajnokságra (a csapattagok ugyanabban az utcában kell lakjanak) talán még soha nem neveztek be olyan sokan, mint idén, még a kisvároshoz tartozó településekről is jöttek: hat gyermekcsapat (14 éves korig) és 12 felnőttcsapat kergette a labdát, előbbiek 15, utóbbiak 20 perces mérkőzések keretében — s szerencsére a városnapok helyszíne olyan nagy, hogy két focipályát is kialakíthattak, így a mérkőzéseket párhuzamosan játszották, különben késő estig dúltak volna a csaták. A focibajnokság gyermek kategóriáját végül a meggyesgombásiak nyerték, maguk mögé utasítva a City és a Kék csapatot, a felnőtteknél pedig a Csapoltsör csapata bizonyult legyőzhetetlennek.

A fantázianevek kiötlésében nem maradtak szégyenben a bográcsosfőző versenyre benevezettek sem, élükön a helyi általános iskola ötödik osztályát befejezett Táncos Talpak csapatával — ők egyébként nyúlgulyást készítettek, a Szerelők és szereltetők csapata körömpörköltet, a magyarországi testvérváros Lőrinciből érkezettek pincebográcsost (gyökérzöldség nélküli, csak húsból és krumpliból sűrű, tokányszerűvé főzöttet), a Hajdú családi csapat apa főzte levest, a Három jó barát hagyományos gulyást, az Ifjak csapata babgulyást, az Üvegtigrisek „mindenbennevan” bográcsost, a polgármesteri hivatal Vidám Csapata pedig csipetkés babgulyást alkotott némi külhoni segítséggel (a csipetke csipegetésében segédujjakat nyújtottak a lőrinciek is) — s versenyen kívül, de nem mellékesen a Vidám Csapat körülbelül 600 darab, fenségesen finom, csombordos-kapros töltött káposztát is üstbe varázsolt, az üstöt pedig eredeti módon, platni nélküli bádogkályhába állították, hogy egyenletesen főjön. Minden finomságot végigkóstolva az ötfős zsűrinek nem volt könnyű dolga (mint ahogy soha nincs), végül a verseny győztesének a Szerelők és szereltetők körömpörköltjét kiáltották ki — persze a többi finomság értékéből semmit nem volt le „nyeretlenségük”, és gyorsan kiürültek az üstök.

A koncertek sorát az egykori TNT-frontember Dobrádi Ákos nyitotta, nagyszerű bulihangulatot is alapozva, majd az örökifjú Aradszky Lászlónak adta át a színpadot, aki 81 évesen is energikusan bizonyította: nem csak a húszéveseké a világ! S bár koncertje alatt lehullott pár esőcsepp is (úgy tűnik, az eső most már a Sárközújlaki Városnapok védjegyének is minősül, hiszen a rendezvény minden évben kap egy kis égi áldást), ez nem riasztotta el a szórakozni és mulatni vágyókat. A szombati koncertek sora Alexandra Mărcuţ és a Meda II együttes folkzenei összeállításával folytatódott, majd az Elvis Band elevenítette fel azokat a csodálatos ’50–60-as éveket, amikor a vízcsapból is a rock ‘n’ roll folyt, s természetesen a rockzene örök királyát, Elvis Presley-t. Vasárnap délután a helyi gyermekek — köztük a Táncos Talpak csapattagjainak — előadásával kezdődött a programsor, aztán Sandra és Antonia koncertjével folytatódott a buli, majd szinte egy órán át izzott a levegő az izgalomtól, hiszen a tombolasorsoláson majd’ 5000 lej értékű nyereménytárgyak találtak gazdára — a boldog nyertesek pedig még vidámabban folytatták a szórakozást Tóth Gabi koncertjének dallamaira, a Sárközújlaki Városnapokat pedig idén is színpompás tűzijáték zárta.

Szabó Kinga Mária

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...