Két ökölvívó bajnoki érem a hazai közönség előtt
Utoljára módositva: 2018-10-28 15:40:30

Először rendeztek Szatmárnémetiben a ökölvívó-bajnokságot, a kadett korosztályos srácok pedig hétfől szombatig, öt napon keresztül küzdöttek a Gyurkány György Sportteremben felállított ringben.

Közben jeles vendégek is tiszteletüket tették Szatmárnémetiben. Ioana Bran sportminiszter kíséretében Florin Mulcuțan szaktanácsadó és Elena Iancu kabinetfőnök, illetve a Vasile Cîtea, a Román Ökölvívó-szövetség elnöke, továbbá Mihai Leu, a föderáció tiszteletbeli elnöke tett látogatást a verseny alkalmával. Ide várták Erdei Zsoltot, a magyar szövetség (MÖSZ) vezetőjét is, viszont a „Madár” becenévre keresztelt egykori profi bokszoló odahaza kell rendeznie zűrös ügyeit: a MÖSZ elnöksége múlt szerdán megvonta „Madár” aláírási jogát, amíg nincsenek felelősök a szövetség könyvelésében mutatkozó 348 millió forintos hiányért. Ma ismét ülésezik majd az elnökség, és ennek az ügynek rendezése nyilvánvalóan fontosabb volt „Madárnak”, minthogy Szatmárnémetibe utazzon.

A szatmári legények viszont jeleskedtek, de csak ketten ünnepelhettek dobogóra állva hazai közönség előtt. A Szatmárnémeti Voința SK-tól Gheorghe Sabău edző (képünkön balról a harmadik) tanítványa, Bogár Rudolf (a dobogó második fokán, pirosban) az 59 kilogrammos súlycsoportban szerzett ezüstérmet: három győztes párharc után pontozással, 3–2-re veszített a döntőben Mario Vasilával (Călărași) szemben. Csapattársa, Ligner Dániel a 46 kilósoknál szerzett bronzérmet, miután elvesztette az elődöntős meccset.

Sabău legényei közül szorítóba lépett még Kiss Attila (54 kg), Buttyán Róbert (65 kg) és Révész Edwin (68 kg), míg az Érkávási Olimpiát (edző: Mihai Stan) Bócsi Balázs (46 kg) és Boné Erik (90 kg) képviselték, de nem sikerült pontszerző helyen zárni.

A bajnokságot egyébként a román szövetség rendezte, és partnerek – illetve támogatók – voltak a szatmárnémeti önkormányzat, a Szatmár Megyei Ökölvívó Egyesület, és a Szatmár Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. november 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...