Két szatmári település is versenyben van
Utoljára módositva: 2019-06-26 09:50:10

A tavalyinál is több nevezés érkezett a megújult Virágos Magyarország versenyre, 333 település borul virágba idén nyáron Magyarország határain belül és kívül.

A jelentkezési határidő június 1-jén lezárult, az igazi munka most kezdődik, innentől a helyi közösségek összefogásán múlik, hogy minél fenntarthatóbb, élhetőbb, szerethetőbb, virágosabb települések fogadják a szakértőkből álló zsűrit.

A magyarországi települések mellett idén több erdélyi, partiumi falu és város is nevezhetett a versenyre, Szatmár megyéből Mezőterem és Kolcs község, de Kovászna, Hargita és Maros megyékből szintén 2–2 település nevezett, míg Fehér megyéből egy községben gondolták úgy, hogy szívesen részt vennének az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő versenyen. A megmérettetés célja a kulturált és vonzó településkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, életminőségük javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, valamint a természeti és az építészeti örökség megőrzése és gyarapítása.

A részt vevő települések győzelmi esélyeit a közösségi média bevonásával is lehet növelni, a Virágos Magyarország Facebook-oldalon 1–1 szavazattal bárki hozzájárulhat a számára szimpatikus település esélyeinek növeléséhez. Nem kell hozzá más, csak egy like és megosztás. Ha teheti, növelje ön is a Szatmár megyei települések esélyeit!

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...