Két százalék a közösségért
Utoljára módositva: 2018-01-18 18:48:15

A Caritas szervezet jelenleg összesen 30 intézményt működtet, és több ezer embernek segít évente. Jövedelemadója 2%-ának a szervezet felé való átirányításával ön a helyi közösséget támogatja.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet azzal a céllal alakult meg 28 évvel ezelőtt, hogy a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében élő, szükséget szenvedő embereken segítsen keresztény szellemben, nemzeti, vallási, faji, nemi vagy politikai megkülönböztetés nélkül, figyelembe véve a katolikus keresztény elveket.

Az évek során a Caritas tevékenysége egyre szerteágazóbb lett, az azonnali segítségnyújtás mellett egyre fokozottabb hangsúly helyeződött a lakosság széles rétegeit érintő legkülönfélébb szociális problémák hosszú távú megoldására. Így különült el a négy fő tevékenységi terület: a gyermekek, a fogyatékosok, az idősek és a szociális terület. A gyermekterületen tevékenykedő Caritas-szakemberek célkitűzése, hogy elősegítsék a hátrányos helyzetű gyermekek társadalmi integrációját készségeik fejlesztésével, szeretettel és gondoskodással, ugyanakkor a legkorszerűbb módszerekkel való nevelésük és oktatásuk által. Az eltérő fejlődésű gyermekeknek és családtagjaiknak nyújtanak nélkülözhetetlen segítséget a szervezet rehabilitációs központjai. A sérült fiatalok fejlesztése és foglalkoztatása céljából létesült az alsóhomoródi Gyöngy Ház. Az időskori elszigetelődés megakadályozását, valamint az öregedés folyamatának lassítását vállalták fel a szervezet idősklubjai, változatos aktivitásokat és társaságot nyújtva a klubokba járó időseknek. A még szállítható, krónikus beteg időseknek a Szent Jakab Idősnapközi biztosít szakszerű felügyeletet, amíg a családtagok dolgoznak. A beteg, ágyhoz kötött, sok esetben magányos időseket a Caritas házi betegápoló központjainak asszisztensei és ápolói gondozzák otthoni, megszokott környezetükben. A szervezet szociális kantinjai meleg, ízletes ebédet készítenek azon felebarátainknak, akik számára sok esetben ez jelenti az egyedüli betevő falatot. Szociális és szakmai integrációs forrásközpontjai által a Caritas a bajba jutott személyek számára keres személyre szabott megoldásokat.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet jelenleg összesen 30 intézményt működtet, amelyek révén több ezer lakosnak segít évente. De nem egyedül teszi a sok jót, amit tesz. A Caritas mindig is arra törekedett, hogy bevonja tevékenységébe a közösség tagjait, hiszen a közösség fejlődése, jóléte a közösség minden tagjának közös felelőssége. Ez az implikálás olykor látványos, mint a Jótékonysági Maraton és az Egymillió Csillag akciók esetében, amelyek a megye legnagyobb szolidaritási és jótékonysági akcióivá lettek az évek során. De a szervezet mindennapi, szorgalmas munkájában is részt vállal a közösség: lelkes fiatal önkéntesek, valamint nagylelkű adományozók és támogatók segítik a Caritas tevékenységét nap mint nap, gyakran láthatatlanul, a háttérben maradva.

A közösséget megmozgató alkalom minden évben a 2%-os kampány is, amelynek keretében a lakosok lehetőséget kapnak arra, hogy a már kifizetett jövedelemadójukból 2%-ot jótékony célokra irányítsanak át. Amennyiben adója 2%-át a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezetnek ajánlaná, töltse ki a 230-as űrlapot a Caritas adataival, és legkésőbb május 25-ig juttassa el a lakhelyéhez tartozó adóhivatalba, vagy adja le személyesen valamelyik Caritas-irodában. A szervezet adatai: Asociaţia Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare, adószám 4960929, bankszámlaszám: RO80 RNCB 0221011282140001. További információkért látogasson el a caritas-satumare.ro honlapra. Ne feledje, együtt mindig többet tehetünk a közösségért, amelyben élünk.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 20.
Túl sokat beszélsz hétfőn. Mostanában egyre többet és többet beszélsz, és egyre kevesebbet cselekszel. Ez pedig oda vezethet, hogy mindenki unja a szavaidat, te magad is. Talán te magad is arra vágysz hogy a szájhősködés helyett a valódi cselekvésnek add át a helyet. Ma tedd meg azt, amiről már régóta beszélsz és csak beszélsz.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...