Két zarándoklat szeptemberben
Utoljára módositva: 2019-08-02 12:59:56

Lourdes, Santiago de Compostela és Fatima, illetve a Balaton-felvidék kegyhelyei szerepelnek a két szeptemberi zarándoklat úti céljaiként.

Két zarándoklat várja azokat, akik új helyeket ismernének meg, kulturális értékek iránt érdeklődnek, elcsendesedésre, lelki feltöltődésre vágynak.

A Szatmári Római Katolikus Püspökség szeptember 18. és 21. között a Balaton-felvidék kegyhelyeire indít zarándoklatot. Ez a sikeres júniusi út után idén a második zarándoklat lesz többek között Tihanyba, a Bencés Apátsághoz, Balatonfüredre, Sümegre, Keszthelyre, Veszprémbe és Székesfehérvárra. Az útra vállalkozóknak négy nap alatt lehetőségük lesz megismerni a vidéket, annak hitélet szempontjából sugárzó elemeit, múltját és jelenét, de a Balaton-felvidék gasztronómiáját is.

A hónap végén, szeptember 30-án indul a püspökség által szervezett másik zarándoklat Lourdes-ba, Fatimába és Gibraltárra. Már első nap eljutnak a zarándokok Velence térségébe, másnap Padovában Szent Antal nyomába indulnak, a harmadik napon pedig már Lourdes-ban vesznek részt a kegyhely programjain, este a fáklyás körmeneten. Lourdes még egy napra ott tartja a zarándokokat, akik a jelenések barlangját, a föld alatti bazilikát, a Rózsafüzér-bazilikát, a Szeplőtelen Fogantatás bazilikáját, a Szent Bernadett-templomot, de a Szent Bernadett-múzeumot és a szent szülőházát is meglátogatják.

A zarándokút az ötödik napon vezet el Loyolába, Szent Ignác szülővárosába, a hatodik napon Santiago de Compostelába, Szent Jakab apostol sírjához, este pedig már Fatimában szállhatnak meg az utazók. Ott töltik a másnapot imádkozva a kegyhelyen. A nyolcadik napon Lisszabon, a kilencediken Sevilla és Gibraltár, a tizediken Granada, a tizenegyediken Barcelona, a tizenkettediken Piacenza várja a zarándokokat, akik október 12-én érkeznek majd haza Szatmárnémetibe.

Akik jelentkeznének bármelyik zarándoklatra, a Szatmári Római Katolikus Püspökségen tehetik azt meg, az 1 Decembrie 1918 (Széchenyi) utca 2. szám alatt, Mekker Enikőnél, illetve a 0261–714955-ös, 0261–716451-es vagy a 0744–483444-es számot tárcsázva kérhetnek további információt. Az idei zarándokutak részletes leírása megtalálható a püspökség szatmariegyhazmegye.ro oldalán, a „Zarándoklatok” linken.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Jó srácok
Ma, 19:50
Mennyire alakulhat rosszul egy nap? Amikor meghívják élete első csókbulijába, a 12 éves Max bepánikol, mert nem tudja, hogy kell csókolózni. Valami útmutatásra szomjazva Max és a legjobb barátai, Thor és Lucas úgy döntenek, hogy bevetik Max apjának drónját – amihez Maxnek tilos hozzányúlnia –, és kilesik a szomszédban smároló tinédzser párt. Ám amikor a dolog bődületesen rosszra fordul, a drón tönkre megy, márpedig muszáj kicserélni, mielőtt Max apja hazaér a munkából. A srácok kétségbeesésük
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:35
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...