Kétéves születésnapot ünnepeltek
Utoljára módositva: 2014-05-29 19:36:59

Mosollyal, játékkal, igyekezettel, örömmel telt el két év s egy nap a Boldog Scheffler János Központban.

 

Küzdeni kell. Az első lépések megtétele, önmagunk megértetése környezetünkkel, a kommunikáció, a készségek elsajátítása, a közösségekbe való beilleszkedés, a megmaradás, a folyamatos fejlődés, a tudás átadása, valami hátrahagyása, -megőrzése küzdelmeket igényel. Mindezeken túl azonban csak egy a fontos, a szeretet. Tudunk-e szeretni, megfogni egy gyermek kezét, rámosolyogni, észrevenni ha visszamosolyog, vagy ha épp fáj neki, ha nélkülünk nehezen megy valami, ha újra és újra elesik?

 

A Boldog Scheffler János Központ immár két éve próbálja megfogni a felé nyúló gyermekkezeket, és igyekszik segíteni megtenni minden nap egy újabb lépést. Május 28-án a második születésnapot, a Központ Napját ünnepelték együtt azokkal a családokkal, akik kapcsolatba kerültek, kapcsolatban vannak a Páli Szent Vincéről nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek által vezetett intézménnyel. Szabó M. Rita tartományi főnöknő, a központ igazgatója is azt hangsúlyozta a rendezvény elején, hogy csak a gyerekekkel tudták elképzelni a közös ünneplést, ahogy a Boldog Scheffler János Központot is értük nyitották.

 

A program színes volt, és a gyermekek igényeire szabott. Először Cserei Csaba ütőhangszer-művész és Dr. Tallián Krisztián gyermekpszichiáter főorvos hívott zenés utazásra mindenkit, és tette hangossá az épületet nem csak a doboktól, de az önfeledt nevetéstől is. Megjelent oroszlán, kígyó, robogott vonat és zúgott a dzsungel is, ez a játék pedig a kicsik számára izgalmas és befogadó volt. Az alaphangulat megteremtése után különböző termekbe lehetett bemenni: egyben tánc, a másikban arcfestés és ügyességi játékok, a harmadikban akadálypálya volt. Mindenki ügyes volt és kapott léggömböt, de a nap végén az udvaron jutott gulyás, és torta is. A második születésnap mindezek ellenére olyan volt, mint bármelyik hétköznap. Hiszen a központban minden nap kihívás és minden nap játék a színes formák a megmászni, kikerülni, alábújni, kirakni való tárgyak között. Olyan játék ez, ami segít a küzdelmeket élvezetessé tenni. Ez folytatódik aztán a harmadik év első, hetedik, huszonkettedik és századik napján is.

[ohballada-1]

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...