Kétéves születésnapot ünnepeltek
Utoljára módositva: 2014-05-29 19:36:59

Mosollyal, játékkal, igyekezettel, örömmel telt el két év s egy nap a Boldog Scheffler János Központban.

 

Küzdeni kell. Az első lépések megtétele, önmagunk megértetése környezetünkkel, a kommunikáció, a készségek elsajátítása, a közösségekbe való beilleszkedés, a megmaradás, a folyamatos fejlődés, a tudás átadása, valami hátrahagyása, -megőrzése küzdelmeket igényel. Mindezeken túl azonban csak egy a fontos, a szeretet. Tudunk-e szeretni, megfogni egy gyermek kezét, rámosolyogni, észrevenni ha visszamosolyog, vagy ha épp fáj neki, ha nélkülünk nehezen megy valami, ha újra és újra elesik?

 

A Boldog Scheffler János Központ immár két éve próbálja megfogni a felé nyúló gyermekkezeket, és igyekszik segíteni megtenni minden nap egy újabb lépést. Május 28-án a második születésnapot, a Központ Napját ünnepelték együtt azokkal a családokkal, akik kapcsolatba kerültek, kapcsolatban vannak a Páli Szent Vincéről nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek által vezetett intézménnyel. Szabó M. Rita tartományi főnöknő, a központ igazgatója is azt hangsúlyozta a rendezvény elején, hogy csak a gyerekekkel tudták elképzelni a közös ünneplést, ahogy a Boldog Scheffler János Központot is értük nyitották.

 

A program színes volt, és a gyermekek igényeire szabott. Először Cserei Csaba ütőhangszer-művész és Dr. Tallián Krisztián gyermekpszichiáter főorvos hívott zenés utazásra mindenkit, és tette hangossá az épületet nem csak a doboktól, de az önfeledt nevetéstől is. Megjelent oroszlán, kígyó, robogott vonat és zúgott a dzsungel is, ez a játék pedig a kicsik számára izgalmas és befogadó volt. Az alaphangulat megteremtése után különböző termekbe lehetett bemenni: egyben tánc, a másikban arcfestés és ügyességi játékok, a harmadikban akadálypálya volt. Mindenki ügyes volt és kapott léggömböt, de a nap végén az udvaron jutott gulyás, és torta is. A második születésnap mindezek ellenére olyan volt, mint bármelyik hétköznap. Hiszen a központban minden nap kihívás és minden nap játék a színes formák a megmászni, kikerülni, alábújni, kirakni való tárgyak között. Olyan játék ez, ami segít a küzdelmeket élvezetessé tenni. Ez folytatódik aztán a harmadik év első, hetedik, huszonkettedik és századik napján is.

[ohballada-1]

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Tulipánláz
Ma, 15:00
A 17. századi Amszterdamban az elárvult Sophiát házasságba kényszerítik egy vagyonos és befolyásos kereskedővel, ami anyagi biztonságot, de egyben boldogtalanságot is jelent a lány számára. Amikor férje portrét rendel róla, szenvedélyes viszonyba bonyolódik fiatal festőjével. Hogy elmenekülhessenek a kereskedő messzire érő kezei elől, a két szerelmes mindent kockára téve beszáll a tulipánhagyma-üzletbe, abban a reményben, hogy a megfelelő mennyiségű hagymával elég pénzre tesznek szert szabadságu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A Lego Ninjago film
Ma, 17:00
Ninjago csöpp szigetét rejtélyes ellenség ostromolja. Még szerencse, hogy hat legyőzhetetlennek tűnő nindzsa minden éjszaka harcba száll, és meghökkentő fegyverarzenálja segítségével visszaveri az ellenséget. De kik lehetnek ők? Senki sem tudja. És nem is sejti, hogy az éjszakai szuperharcosok nappal egész másfajta ellenséggel küszködnek. Ugyanis osztálytársak a helyi gimiben, és a középiskolások egyszerű, ám sok küzdelemmel teli hétköznapjait próbálják túlélni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Amerikai bérgyilkos
Ma, 19:00
Mitch Rapp (Dylan O Brien) életét egy szörnyű tragédia árnyékolja be: egy terrorista támadás során a szeme láttára ölik meg a menyasszonyát. A mindenre elszánt férfi személyes bosszút esküszik, egyetlen célja, hogy kiiktassa a kegyetlen merénylőket. Az egykori sikeres atlétára a CIA igazgatóhelyettese, Irene Kennedy (Sanaa Lathan) is felfigyel: felveszi Mitchet az ügynökség elit terroristaelhárító programjába, majd a hidegháborús veterán, a kőkemény Stan Hurley (Michael Keaton) kezeire bízza. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:00
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 27.
Talán érdemes lenne még egyszer átgondolni, hogy mit veszíthet, ha főnöke nem fogadja majd olyan pozitívan újítási javaslatait. Fogalmazzon óvatosan!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. szeptember 27.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...