Kétezer lej kell a túléléshez
Utoljára módositva: 2015-09-30 14:19:40

Felmérést készített az Országos Statisztikai Hivatal arról, hogy mennyi pénzre van szüksége havonta egy átlagos romániai családnak ahhoz, hogy legalább egyik hónapról a másikra megéljen.

 

Egy, a mindennapi megélhetéssel kapcsolatos információkat összegyűjtő friss statisztika alapján a Romániában élők több mint fele szerint egy háztartásnak legkevesebb kétezer lejre van szüksége havonta ahhoz, hogy fenntartható legyen. Ennyi pénzt az egy-két gyereket nevelő családok tartanak szükségesnek, de ahol már öt-hat fő él egy fedél alatt, már háromezer lej sem elég egy hónapban. Voltak olyanok, akik úgy nyilatkoztak, hogy havi ötszáz lejből is kijönnek, de ezek aránya négy százalék alatti és főleg egyedülálló nyugdíjasok, mezőgazdaságból élők, vagy gyerektelen vidéki házaspárok tudnak ilyen kevés pénzből túlélni egy-egy hónapot. A felmérés kimutatta, hogy a háztartások több mint egyharmada akut anyagi problémákkal küzd, rendszeresen késik a közköltségek, vagy banki részletek kifizetésével. A legnagyobb bajok azokban a családokban vannak, ahol a felnőtt tagok egyike munkanélküli, ezek esetében több mint kétharmad a mindennapi pénzügyi nehézséggel küzdők aránya. Nagyjából ugyanilyen arányban küzdenek anyagi nehézségekkel azok a családok, ahol csak egyetlen szülő él vagy munkaképes, illetve ahol három, vagy annál több gyereket nevelnek. Hét megkérdezettből mindössze egy vallott úgy, hogy az a háztartás, amelyikben él, nem küzd a mindennapi megélhetéshez kapcsolódó semmiféle anyagi nehézséggel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...