Kétnapos ünnepséggel készülnek Túrterebesen
Utoljára módositva: 2018-08-10 12:41:27

Minden évben fergeteges buli és szórakozás várja azokat, akik ellátogatnak a Túrterebesi Községnapokra.

Idén immár a „802. születésnapját” ünnepli a község, aminek köszönhetően hétvégén, azaz augusztus 11–12-én kétnapos ünnepségsorozat zajlik majd a faluban. Szombaton délelőtt 9 órakor kezdődik a már nagy hagyománynak örvendő bográcsos főzőverseny, amelyre eddig 9 csapat nevezett be. Az ételek között halból készült finomságok és számtalan ínycsiklandó fogás várja a kóstolókat. A zsűri elnöke ezúttal Csányi Sándor magyarországi mesterszakács lesz. A rendezvény 14.15 órakor a túrterebesi néptánccsoport fellépésével veszi kezdetét, ezt követi a főzőverseny eredményhirdetése. Este fél héttől helyi és környékbeli néptánccsoportok veszik birtokukba a színpadot, hogy pergő ritmusú népzenére szórakoztassák a közönséget. Az este utcabállal ér véget, ahol a Vokál Duó húzza a talpalávalót. Szintén a hétvégi programot színesíti a Szent Dónát-búcsú vasárnap a túrterebeskishegyi kápolnában, ahol 12 órától Vass Loránd szinérváraljai i. h. lelkész tart ünnepi szónoklatot.

A vasárnapi községnapi program is késő délután veszi kezdetét. 18.30 órakor mulatóssztárok és népzenei produkciók szórakoztatják az egybegyűlteket. Az esti nagykoncertre 23 órakor kerül sor, az idei sztárfellépő pedig nem más lesz, mint a magyarországi Irigy Hónaljmirigy együttes. Éjfélkor tűzijátékkal ér véget a kétnapos rendezvénysorozat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...