Kétnapos ünnepséggel készülnek Túrterebesen
Utoljára módositva: 2018-08-10 12:41:27

Minden évben fergeteges buli és szórakozás várja azokat, akik ellátogatnak a Túrterebesi Községnapokra.

Idén immár a „802. születésnapját” ünnepli a község, aminek köszönhetően hétvégén, azaz augusztus 11–12-én kétnapos ünnepségsorozat zajlik majd a faluban. Szombaton délelőtt 9 órakor kezdődik a már nagy hagyománynak örvendő bográcsos főzőverseny, amelyre eddig 9 csapat nevezett be. Az ételek között halból készült finomságok és számtalan ínycsiklandó fogás várja a kóstolókat. A zsűri elnöke ezúttal Csányi Sándor magyarországi mesterszakács lesz. A rendezvény 14.15 órakor a túrterebesi néptánccsoport fellépésével veszi kezdetét, ezt követi a főzőverseny eredményhirdetése. Este fél héttől helyi és környékbeli néptánccsoportok veszik birtokukba a színpadot, hogy pergő ritmusú népzenére szórakoztassák a közönséget. Az este utcabállal ér véget, ahol a Vokál Duó húzza a talpalávalót. Szintén a hétvégi programot színesíti a Szent Dónát-búcsú vasárnap a túrterebeskishegyi kápolnában, ahol 12 órától Vass Loránd szinérváraljai i. h. lelkész tart ünnepi szónoklatot.

A vasárnapi községnapi program is késő délután veszi kezdetét. 18.30 órakor mulatóssztárok és népzenei produkciók szórakoztatják az egybegyűlteket. Az esti nagykoncertre 23 órakor kerül sor, az idei sztárfellépő pedig nem más lesz, mint a magyarországi Irigy Hónaljmirigy együttes. Éjfélkor tűzijátékkal ér véget a kétnapos rendezvénysorozat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alita: A harc angyala
Ma, 21:00
Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlék
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni?
Igen, szükség van megtisztítani a szervezetet
Még nem próbáltam, de itt az ideje elkezdeni
Nem szoktam, szerintem semmi szükség rá
Mi az a méregtelenítés?
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...