Ketten az országos döntőben
Utoljára módositva: 2014-03-19 18:23:25

A művészeti líceum vezetősége díjazta azokat a diákokat, akik kimagasló eredményeket értek el a hangszer-olimpiászon. Higyed János és Izabela Voropciuc jutottak be az országos döntőbe.

Lucian From-Covaci, Maria Izabela Voropciuc, Bertók Béla, Teodora Opre, Giulian Buhai, Higyed János Bence

Pénzjutalomban részesült a szatmárnémeti Aurel Popp Zene– és Képzőművészeti Líceum hat diákja, akik kiemelkedő eredményeket értek el a hangszer-olimpiász megyeközi döntőjében. Közülük Higyed János Bence, a VIII.. B osztály tanulója (felkészítő tanár Alexandru Luţai) a trombita-versenyt nyerte meg Nagyváradon, így április 3–6. között Giurgiuban áll majd a zsűri elé, az országos döntőben. Vele tart az V.. A osztály diákja, Maria Izabela Voropciuc is. Manfrédi Annamária tanárnő tanítványa a zongora-versenyben bizonyult a legjobbnak a bihari megyeszékhelyen.

A megyeközi döntő hegedű-versenyében második lett Lucian From-Covaci (VI. A osztály, felkészítő tanár: Daniel Răceu), Teodora Opre (VII. A osztály, felkészítő tanár: Barta Gyöngyi) teljesítményét a harmadik helyre sorolták, a zongorista Maria Simioniuc (IV. A osztály, felkészítő tanár: Manfrédi Annamária) negyedik lett, míg Giulian Buhai (V. A osztály, felkészítő tanár: Horaţiu Topan) oboa-produkciója pedig különdíjban részesült. Valamennyien kedd délután vehették át az Aurel Popp Líceum vezetőségének jutalmát, de Bertók Béla aligazgató hozzátette, hogy Hencz Márk (VI. B osztály, fuvola, felkészítő tanár Marcel Sabo) és Letiţia Olteanu (VII. A osztály, zongora, felkészítő tanár: Arina Danciu Şter) is jól szerepeltek Nagyváradon.

„Ezek kiváló eredmények, és büszkék vagyunk arra, hogy ennyi tehetséges zenészdiákunk van. Nagyváradon nagyon sokan voltak, öt megyéből érkeztek versenyzők. A tanáraink komolyan foglalkoznak a diákok felkészítésével, ez meglátszott a teljesítményeken és az eredményeken is” — mondta Bertók, aki hozzátette, hogy áprilisban várják az első osztályba beiratkozni vágyó gyerekeket és szüleiket, de a következő napokban a felkészítő osztályokba is lesz majd beiratkozási időszak. Mindkét évfolyamon van magyar és román tagozat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...