Ketten az országos döntőben
Utoljára módositva: 2014-03-19 18:23:25

A művészeti líceum vezetősége díjazta azokat a diákokat, akik kimagasló eredményeket értek el a hangszer-olimpiászon. Higyed János és Izabela Voropciuc jutottak be az országos döntőbe.

Lucian From-Covaci, Maria Izabela Voropciuc, Bertók Béla, Teodora Opre, Giulian Buhai, Higyed János Bence

Pénzjutalomban részesült a szatmárnémeti Aurel Popp Zene– és Képzőművészeti Líceum hat diákja, akik kiemelkedő eredményeket értek el a hangszer-olimpiász megyeközi döntőjében. Közülük Higyed János Bence, a VIII.. B osztály tanulója (felkészítő tanár Alexandru Luţai) a trombita-versenyt nyerte meg Nagyváradon, így április 3–6. között Giurgiuban áll majd a zsűri elé, az országos döntőben. Vele tart az V.. A osztály diákja, Maria Izabela Voropciuc is. Manfrédi Annamária tanárnő tanítványa a zongora-versenyben bizonyult a legjobbnak a bihari megyeszékhelyen.

A megyeközi döntő hegedű-versenyében második lett Lucian From-Covaci (VI. A osztály, felkészítő tanár: Daniel Răceu), Teodora Opre (VII. A osztály, felkészítő tanár: Barta Gyöngyi) teljesítményét a harmadik helyre sorolták, a zongorista Maria Simioniuc (IV. A osztály, felkészítő tanár: Manfrédi Annamária) negyedik lett, míg Giulian Buhai (V. A osztály, felkészítő tanár: Horaţiu Topan) oboa-produkciója pedig különdíjban részesült. Valamennyien kedd délután vehették át az Aurel Popp Líceum vezetőségének jutalmát, de Bertók Béla aligazgató hozzátette, hogy Hencz Márk (VI. B osztály, fuvola, felkészítő tanár Marcel Sabo) és Letiţia Olteanu (VII. A osztály, zongora, felkészítő tanár: Arina Danciu Şter) is jól szerepeltek Nagyváradon.

„Ezek kiváló eredmények, és büszkék vagyunk arra, hogy ennyi tehetséges zenészdiákunk van. Nagyváradon nagyon sokan voltak, öt megyéből érkeztek versenyzők. A tanáraink komolyan foglalkoznak a diákok felkészítésével, ez meglátszott a teljesítményeken és az eredményeken is” — mondta Bertók, aki hozzátette, hogy áprilisban várják az első osztályba beiratkozni vágyó gyerekeket és szüleiket, de a következő napokban a felkészítő osztályokba is lesz majd beiratkozási időszak. Mindkét évfolyamon van magyar és román tagozat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...