Ketten is jelentkeztek
Utoljára módositva: 2019-08-10 08:00:11

Két fajsúlyos cég is jelentkezett a harmadik Szamos-híd megépítését célzó közbeszerzési eljárásra, s hogy szándékaik valóban komolyak, azt mi sem igazolja jobban, mint az, hogy mind az osztrák Strabag, mind az olasz Concordian Import Export több céggel lépett konzorciumra a siker, azaz a munkavégzés jogának elnyerése érdekében.

Mint arról korábban már többször is beszámoltunk, a Ştrandului utcából induló s a Szamos túlpartjára, az Independenţei sugárútra vezető, négysávos, két tartóoszlopos, acélsodronyos híd megépítését célzó, első közbeszerzési eljárást még tavaly késő ősszel írta ki a polgármesteri hivatal, s bár voltak érdeklődők, a munka elvégzésére végül senki nem jelentkezett. Kereskényi Gábor polgármester akkor úgy fogalmazott: a kormány kiszámíthatatlan adó- és bérpolitikájának „köszönhetően” egyetlen cég vagy konzorcium sem merte elvállalni a hídépítést, annál is inkább, mivel a beruházás 130 millió lejes költségvetése még 2017-ben készült, az akkori árakkal és órabérekkel számolva. Ennek okán a második közbeszerzési eljárás kiírása előtt arra kérték a tervezőt, igazítsa a 2019-es árakhoz, órabérekhez a beruházás költségét — ami idei árfolyamon elérte a 196 millió lejt (az összeg majd’ felét, 81,5 millió lejt az Országos Településfejlesztési Program biztosítja, míg a fennmaradó több mint 114 millió lejt az önkormányzatnak saját forrásból kell előteremtenie). Hogy a költségek aktualizálására mennyire szükség volt, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a július végéig tartó, második közbeszerzési eljáráson ketten is benyújtották ajánlatukat — amelyek elemzése és a nyertes megnevezése eltart még egy-két hónapig, viszont az az ajánlattevő, amelyik a 96 hónapos minimális garanciális időnél többet is vállal a megépített hídra, a rangsoroláskor több plusz pontot kap az önkormányzattól.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Herkules legendája
Ma, 21:20
Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...