Ketten is jelentkeztek
Utoljára módositva: 2019-08-10 08:00:11

Két fajsúlyos cég is jelentkezett a harmadik Szamos-híd megépítését célzó közbeszerzési eljárásra, s hogy szándékaik valóban komolyak, azt mi sem igazolja jobban, mint az, hogy mind az osztrák Strabag, mind az olasz Concordian Import Export több céggel lépett konzorciumra a siker, azaz a munkavégzés jogának elnyerése érdekében.

Mint arról korábban már többször is beszámoltunk, a Ştrandului utcából induló s a Szamos túlpartjára, az Independenţei sugárútra vezető, négysávos, két tartóoszlopos, acélsodronyos híd megépítését célzó, első közbeszerzési eljárást még tavaly késő ősszel írta ki a polgármesteri hivatal, s bár voltak érdeklődők, a munka elvégzésére végül senki nem jelentkezett. Kereskényi Gábor polgármester akkor úgy fogalmazott: a kormány kiszámíthatatlan adó- és bérpolitikájának „köszönhetően” egyetlen cég vagy konzorcium sem merte elvállalni a hídépítést, annál is inkább, mivel a beruházás 130 millió lejes költségvetése még 2017-ben készült, az akkori árakkal és órabérekkel számolva. Ennek okán a második közbeszerzési eljárás kiírása előtt arra kérték a tervezőt, igazítsa a 2019-es árakhoz, órabérekhez a beruházás költségét — ami idei árfolyamon elérte a 196 millió lejt (az összeg majd’ felét, 81,5 millió lejt az Országos Településfejlesztési Program biztosítja, míg a fennmaradó több mint 114 millió lejt az önkormányzatnak saját forrásból kell előteremtenie). Hogy a költségek aktualizálására mennyire szükség volt, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a július végéig tartó, második közbeszerzési eljáráson ketten is benyújtották ajánlatukat — amelyek elemzése és a nyertes megnevezése eltart még egy-két hónapig, viszont az az ajánlattevő, amelyik a 96 hónapos minimális garanciális időnél többet is vállal a megépített hídra, a rangsoroláskor több plusz pontot kap az önkormányzattól.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...