Kettő oda, de vissza kell jönni Szentgyörgyre
Utoljára módositva: 2019-05-12 21:27:23

Újabb rövizárlat: az első meccshez hasonlóan, most is egy negyednyi kihagyás döntött az ellenfél javára, így a VSK hiába volt jobb a vasárnapi döntő mérkőzés további részében, a Sepsi taktikusan játszott, és közelebb került a bajnoki címhez.

Nagyon nehezen hangolódott rá a vasárnapi mérkőzésre a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata, így a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC a második találkozót is behúzta a három nyert meccsig tartó döntő párharcban.

Promise Amukamara első pontjai a szentgyörgyi összecsapás 3. percében jöttek (3–2), majd öt perc múlva sikerült ismét betalálni. Akkor viszont már mínusz tizennégyről kellett visszahozni a meccset (16–2), ami Andra Mandachénak vasárnap végül sikerült. Igaz, ehhez az is kellett, hogy a második negyedben a Sepsi blokkoljon le. Ezt kihasználva a 14. percben a VSK vezetéshez jutott (16–17). Szoros maradt a mérkőzés, de a szünetig a házigazdáknak sikerült nyolc pontot tenni a két csapat közé (30–22)

Az első félidőben, 7 perc játékidő után egyébként 9 százalékos volt a VSK dobópontossága, ami minden képen intőjel kell legyen Maikel Lopez edző tanítványainak. Így nem lehet döntőben meccset nyerni. Még akkor sem, ha ez az arány a szünetig feljavult 32 százalékra.

Fordulás után kiegyenlített volt a játék: mindkét oldalon sok volt a hiba, egyre jobban kiütött a szezonvégi fáradság. Matea Tavic két triplája, Brittany Denson és Amukamara távoli találata négy pontra is felhozta a VSK-t (44–40), de az utolsó tíz percet is plusz nyolcról kezdhette a Sepsi.

A záró negyed az eddiginél is alacsonyabb színvonalú játékot hozott, amit tükröz a 9:9-es részeredmény is.

Maradt tehát a Sepsi-győzelem, és összetettben 2–0-ra vezet a három nyert mérkőzésig tartó döntőben. De a mi részünkről még semmi nincs veszve: Lopez alakulatának most arra kell összpontosítani, hogy visszahozza a párharcot Sepsiszentgyörgyre. Ehhez viszont május 16-án és 18-án is győzni kell, és akkor a mindent eldöntő harmadik meccset május 21-én a Sepsi Arénában rendezik.

Folytatás tehát május 16-án 19 órakor a Both Katalin Sportteremben, ahol szükség van több száz szatmári szurkolóra, hogy győzelemhez segítsék a VSK-t.

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, rájátszás, döntő, 2. mérkőzés

Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC – Szatmárnémeti VSK 57–49 (16:6, 14:18, 18:18, 9:9).

Sepsi-SIC (pontok száma/lepattanók/gólpasszok): Gödri-Părău (20/3/6), Higgins (10/11/1), Pasic (16/8/0), Demeter (0/2/0), Solopova (11/10/3), Șipoș (0/1/1), Nagy (0/2/1), Kovács (0/1/0), Slamova, Topuzovic (0/3/1). Vezetőedző: Zoran Mikes.

VSK (pontok száma/lepattanók/gólpasszok): Kádár (0/1/0), Mandache (13/10/0), Denson (9/7/1), Amukamara (11/3/5), L’loyd (0/3/0), Oláh (2/1/0), Huțanu (5/3/2), Tavic (8/1/5), Baltic (1/1/0), Pane. Vezetőedző: Maikel Lopez.

Összetettben: 2–0.

Szöveg: Pesek Attila

Fotó: facebook.com/sic.sepsi

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az oroszlánkirály
Ma, 21:00
Jon Favreau rendező és a Disney filmje, AZ OROSZLÁNKIRÁLY az afrikai szavannára repít el, ahol jövendőbeli király születik. Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ám nem mindenki örvend az új oroszlánkölyöknek. Zordon, Mufasa fivére elveszítette helyét a trón várományosaként, így tervet sző. A Büszke Birtokért folytatott harcot árulás és tragédia szegélyezi, Simba pedig kénytelen száműzetésbe vonulni. Két újonnan
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. július 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...