Kettős mérce a ruhaneműkben is
Utoljára módositva: 2019-10-05 08:36:15

Csapnivaló minőségű holmikra panaszkodnak a szatmárnémeti multiknál vásárlók, kettős mércére gyanakodva. A márkaboltok tagadják, hogy silányabb minőségű lenne a keleten árult ruha a nyugatinál.

Mióta megnyitott Szatmárnémetiben a H&M és a Pepco, rendszeresek a vásárlók észrevételei, miszerint ezek rossz minőségű, elszabott holmikat árulnak. Mióta megnyitott a Reserved, az L.C. Waikiki és a többi, ezekkel kapcsolatban is érkeznek panaszok; egyesek tapasztalni vélik, hogy a budapesti vagy még nyugatabbra lévő márkaboltokban pamutban gazdagabbak, jobb minőségűek, pontosabban szabottak ugyanazok a modellek, mint itthon; kelet-nyugati kettős mércét vélnek felfedezni a vásárlók a ruhaneműk választékában. Megkérdeztük a márkaboltok ügyfélszolgálatait is, hogy mit szólnak ezekhez az észrevételekhez, s a kommunikációs részlegek tagadják, hogy másmilyen holmikat hoznának Romániába, illetve Szatmárnémetibe, mint amilyeneket bármelyik másik országba is visznek.

Konkrét észrevételek

A Pepcóban tett vásárlást követően otthon vette észre egy kismama, hogy a 3–4 éves gyermekére vett póló mérete megfelelő, azonban a holmira rávarrt ujj már nem ugyanaz a méret, a gyereknek nem fért ki rajta a karja. H&M-ben vett póló esetében úgy érzik a vásárlók, hogy nincs ugyanannyi pamut benne, amennyi egy tőlünk nyugatabbra lévő boltban vett pólóban van, vékonyabb az anyaga a szatmárinak, könnyebben nyúlik vagy megy össze mosásban, mint nyugati boltba gyártott társa. Varrónő panaszkodott Pepcóban vett kis nadrágra, amelyiknek a hosszanti varrásai nem voltak egyenesek, a csípőnél kezdődő oldalvarrásnak valahol a bokánál volt a másik vége, sajnos próba nélkül vette meg, otthon vette észre a hibát, amikor ráadta a gyerekre. A Reservedben kíváncsiskodó másik panaszosunk ebben a boltban is rossz minőségű holmival találkozott, újként árult téli tolldzseki karja alatt a varrás mentén volt kiszakadva, ki lehetett húzgálni a résen keresztül a pihetollakat a dzsekiből. A szakadt vagy rosszul kivitelezett varrás mellett egy aprócska kerek lyuk is rontotta a holmi minőségét.

Válaszok a boltok részéről

Hétfőn továbbítottuk a lapunkhoz eljutott vásárlói panaszokkal kapcsolatos kérdéseinket az összes érintett bolt romániai ügyfélszolgálatához; azóta csak a Pepco adott ezekre érdemleges választ, a Reservedtől és a H&M-től csütörtökön érkezett annyi, hogy megkapták a kérdéseket, és hogy igyekeznek mielőbb válaszolni ezekre. Ha ezt megteszik, az ő álláspontjukat is leközöljük ebben az ügyben. Az LC Waikiki nem írt semmit.

A Pepco mindenkit biztosítani szeretne arról, hogy a vásárlók elégedettsége és biztonsága elsődleges a cég számára, és hogy mind a 11 országban, ahol jelen van, ugyanolyan minőségű árut bocsát forgalomba. A bolthálózat minőségellenőrei vigyáznak arra, hogy jó minőségűek legyenek a forgalmazott termékek, és hogy azok minden egyes európai uniós elvárásnak megfeleljenek. Felelős cég a Pepco, írják válaszukban, és komolyan vesz minden minőséghez kapcsolódó észrevételt, és értékeli az ügyfelek véleményét. Minden vásárlónak adott a lehetőség, hogy visszavigye a hibás árut írásos reklamáció kíséretében.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...