Kettős mérce a ruhaneműkben is
Utoljára módositva: 2019-10-05 08:36:15

Csapnivaló minőségű holmikra panaszkodnak a szatmárnémeti multiknál vásárlók, kettős mércére gyanakodva. A márkaboltok tagadják, hogy silányabb minőségű lenne a keleten árult ruha a nyugatinál.

Mióta megnyitott Szatmárnémetiben a H&M és a Pepco, rendszeresek a vásárlók észrevételei, miszerint ezek rossz minőségű, elszabott holmikat árulnak. Mióta megnyitott a Reserved, az L.C. Waikiki és a többi, ezekkel kapcsolatban is érkeznek panaszok; egyesek tapasztalni vélik, hogy a budapesti vagy még nyugatabbra lévő márkaboltokban pamutban gazdagabbak, jobb minőségűek, pontosabban szabottak ugyanazok a modellek, mint itthon; kelet-nyugati kettős mércét vélnek felfedezni a vásárlók a ruhaneműk választékában. Megkérdeztük a márkaboltok ügyfélszolgálatait is, hogy mit szólnak ezekhez az észrevételekhez, s a kommunikációs részlegek tagadják, hogy másmilyen holmikat hoznának Romániába, illetve Szatmárnémetibe, mint amilyeneket bármelyik másik országba is visznek.

Konkrét észrevételek

A Pepcóban tett vásárlást követően otthon vette észre egy kismama, hogy a 3–4 éves gyermekére vett póló mérete megfelelő, azonban a holmira rávarrt ujj már nem ugyanaz a méret, a gyereknek nem fért ki rajta a karja. H&M-ben vett póló esetében úgy érzik a vásárlók, hogy nincs ugyanannyi pamut benne, amennyi egy tőlünk nyugatabbra lévő boltban vett pólóban van, vékonyabb az anyaga a szatmárinak, könnyebben nyúlik vagy megy össze mosásban, mint nyugati boltba gyártott társa. Varrónő panaszkodott Pepcóban vett kis nadrágra, amelyiknek a hosszanti varrásai nem voltak egyenesek, a csípőnél kezdődő oldalvarrásnak valahol a bokánál volt a másik vége, sajnos próba nélkül vette meg, otthon vette észre a hibát, amikor ráadta a gyerekre. A Reservedben kíváncsiskodó másik panaszosunk ebben a boltban is rossz minőségű holmival találkozott, újként árult téli tolldzseki karja alatt a varrás mentén volt kiszakadva, ki lehetett húzgálni a résen keresztül a pihetollakat a dzsekiből. A szakadt vagy rosszul kivitelezett varrás mellett egy aprócska kerek lyuk is rontotta a holmi minőségét.

Válaszok a boltok részéről

Hétfőn továbbítottuk a lapunkhoz eljutott vásárlói panaszokkal kapcsolatos kérdéseinket az összes érintett bolt romániai ügyfélszolgálatához; azóta csak a Pepco adott ezekre érdemleges választ, a Reservedtől és a H&M-től csütörtökön érkezett annyi, hogy megkapták a kérdéseket, és hogy igyekeznek mielőbb válaszolni ezekre. Ha ezt megteszik, az ő álláspontjukat is leközöljük ebben az ügyben. Az LC Waikiki nem írt semmit.

A Pepco mindenkit biztosítani szeretne arról, hogy a vásárlók elégedettsége és biztonsága elsődleges a cég számára, és hogy mind a 11 országban, ahol jelen van, ugyanolyan minőségű árut bocsát forgalomba. A bolthálózat minőségellenőrei vigyáznak arra, hogy jó minőségűek legyenek a forgalmazott termékek, és hogy azok minden egyes európai uniós elvárásnak megfeleljenek. Felelős cég a Pepco, írják válaszukban, és komolyan vesz minden minőséghez kapcsolódó észrevételt, és értékeli az ügyfelek véleményét. Minden vásárlónak adott a lehetőség, hogy visszavigye a hibás árut írásos reklamáció kíséretében.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 4.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...