Kevés a betöltetlen állás megyénkben
Utoljára módositva: 2017-12-29 10:39:49

Az Országos Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség adataiból kiderül, hogy országos viszonylatban 16 400 szabad munkahely van, amelyek közül a legtöbb Bukarestben (3336), Arad (1469), Prahova (1461), Temes (1099), Szeben (885) és Kolozs megyében (821) található. Az ANOFM adataiból kiderül, hogy Szatmár megye a maga 80 szabad állásával szinte a legkevesebb meghirdetett munkahelyet kínálja országos viszonylatban. Ettől kevesebb üres állás csak Bákó (29), Krassó-Szörény (29), Suceava (56), Kovászna (63), Botoşani (68), Giurgiu (69) és Buzău (77) megyékben van. Országosan biztonsági őrökből (1023), kereskedelmi eladókból (953), szakképzetlen alkatrész-összeszerelőkből (859), textilipari alkalmazottakból (842), eladókból (768) és árurakodókból (549) van a legnagyobb hiány a munkaerőpiacon. Az ANOFM tájékoztatásából ugyanakkor az is kiderül, hogy az EURES-hálózat keretében 1088 munkahelyet kínálnak romániai munkavállalóknak az Európai Unión belül. Portugáliában málnaszedésre, Spanyolországban mezőgazdasági munkára keresnek jelentkezőket, Máltán autóbuszsofőrökből van a legnagyobb hiány, de Németország, Nagy-Britannia, Csehország, Szlovákia, Belgium, Olaszország, Finnország, Luxemburg, Magyarország, Svédország, Szlovénia, Norvégia és Lengyelország területén működő vállalkozások is hirdettek meg állásokat az EURES keretében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Rampage - Tombolás
Ma, 18:25
Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik - szintén bogaras - tudós segítségével kikí
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. április 19.
Ön igazán hosszan képes küzdeni vágyai megvalósulásáért. Amikor meg akar hódítani valakit, akkor is bőven hagy időt önmagának és a másik félnek is.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. április 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykacomb, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg zöldbab, 1 db nagyobb sárgarépa, 15 dkg zsíros tejföl, 8 ...