Kevés a fűtéstámogatás
Utoljára módositva: 2019-10-07 15:35:57

Többen lesznek jogosultak ezen a télen a fűtéstámogatásra, de még így is sokkal kevesebben, mint ahány tényleges rászoruló lenne.

Harminc százalékkal többen lehetnek jogosultak a legszegényebbeknek járó fűtéstámogatásra azt követően, hogy ettől a szezontól már nem 615 lej, hanem 750 lej az egy főre eső nettó jövedelem alsó határa. Az ilyenfajta támogatással foglalkozó szatmárnémeti szociális igazgatóság (DAS) és a szatmárnémeti városvezetés pozitívan értékeli a küszöb megemelését, azonban Kereskényi Gábor szatmárnémeti polgármester szerint még jobb lenne, ha nemcsak a jövedelemhatárt emelnék meg, hanem a támogatás mértékét is; beadvány fog indulni Szatmárnémetiből az emelés kieszközölése érdekében. A tavalyi beadványuknak is meglett az eredménye, emlékeztetett a polgármester, ha most is sikerül több polgármesteri hivatalt is rávenni arra, hogy nyaggassa az illetékes minisztériumot, jövőre talán sikerül célt érni ez ügyben is.

A fűtéstámogatásra jogosultak száma még így is nagyon alacsony, nem csak Szatmárnémetiben, hanem az ország minden településén, mert tíz éve nem csak az alacsony jövedelem a feltétele a jogosultságnak, de bizonyos ingó vagy ingatlan vagyonok is kizáró okok lehetnek. Egyebek mellett nem jár fűtéstámogatás, ha nagy az udvar — városi rangú településen például a tíz ár fölötti ház körüli terület már nagynak számít, falun pedig húsz ár udvar megléte esetén kerül nemleges válasz a fűtéstámogatás-igénylésre.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 12.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...