Kevés a fűtéstámogatás
Utoljára módositva: 2019-10-07 15:35:57

Többen lesznek jogosultak ezen a télen a fűtéstámogatásra, de még így is sokkal kevesebben, mint ahány tényleges rászoruló lenne.

Harminc százalékkal többen lehetnek jogosultak a legszegényebbeknek járó fűtéstámogatásra azt követően, hogy ettől a szezontól már nem 615 lej, hanem 750 lej az egy főre eső nettó jövedelem alsó határa. Az ilyenfajta támogatással foglalkozó szatmárnémeti szociális igazgatóság (DAS) és a szatmárnémeti városvezetés pozitívan értékeli a küszöb megemelését, azonban Kereskényi Gábor szatmárnémeti polgármester szerint még jobb lenne, ha nemcsak a jövedelemhatárt emelnék meg, hanem a támogatás mértékét is; beadvány fog indulni Szatmárnémetiből az emelés kieszközölése érdekében. A tavalyi beadványuknak is meglett az eredménye, emlékeztetett a polgármester, ha most is sikerül több polgármesteri hivatalt is rávenni arra, hogy nyaggassa az illetékes minisztériumot, jövőre talán sikerül célt érni ez ügyben is.

A fűtéstámogatásra jogosultak száma még így is nagyon alacsony, nem csak Szatmárnémetiben, hanem az ország minden településén, mert tíz éve nem csak az alacsony jövedelem a feltétele a jogosultságnak, de bizonyos ingó vagy ingatlan vagyonok is kizáró okok lehetnek. Egyebek mellett nem jár fűtéstámogatás, ha nagy az udvar — városi rangú településen például a tíz ár fölötti ház körüli terület már nagynak számít, falun pedig húsz ár udvar megléte esetén kerül nemleges válasz a fűtéstámogatás-igénylésre.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. március 29.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...