Kevés bér, drága benzin
Utoljára módositva: 2013-02-06 10:46:17

Egy román állampolgár 354 eurós nettó átlagkeresetből hétszer tankolhatja tele autóját — derül ki az Európai Bizottság Statisztikai Hivatalának (Eurostat) legfrissebb felméréséből.

Ezzel szemben a lengyelek havi 601 eurós nettó átlagbérből 12-szer tölthetik meg autójuk tankját. Lengyelországban az év első hónapjában 2,2%-kal csökkent az üzemanyag ára, míg Romániában 1,6%-kal emelkedett a tavalyi év végéhes képest. Történt mindez annak ellenére, hogy a lengyelek átlagkeresete kétszer nagyobb a románok bérénél. Az Európai Unióban a lengyeleknél a legolcsóbb az üzemanyag. Tavaly decemberben egy liter benzin 1,3 euróba került, idén pedig 1,28 euróra csökkent. A legnagyobb árcsökkenést Nagy-Britanniában regisztrálták — 4,2%-kal lett olcsóbb a benzin. Az Eurostat jelentése szerint az EU országai közül Olaszországban és Hollandiában a legdrágább az üzemanyag. Ezekben az országokban egy liter üzemanyag ára megközelíti a 2 eurót. A szakértők szerint Romániában az üzemanyag drágulásának legfőbb oka a benzin és a gázolaj jövedéki adójának növelése.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...