Kevesebb a halálos baleset
Utoljára módositva: 2014-08-11 10:49:51

Romániában az elmúlt években jelentősen csökkent a halálos autóbalesetek száma, de továbbra is több százan veszítik életüket a közutakon. Csak az elmúlt évben 1856-an haltak meg autóbalesetben.
Tavaly Suceava megye számított a legveszélyesebbnek, 87 ember életét követelte közúti baleset, a sor másik végén pedig Tulcea állt, 11 halálesettel. Szatmár megyében kettővel csökkent a halálos áldozatok száma: 2012-ben 33-an vesztették életüket az utakon, tavaly pedig 31-en.
Az idei év első hat hónapjában 62 közúti baleset történt Szatmár megye útjain, amelyek során tizenheten vesztették életüket, 55-en pedig súlyosan megsérültek — derül ki a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség összesítéséből.
A rendőrség munkatársai nem véletlenül radaroznak és ellenőriznek a megye főbb útvonalain nap mint nap, hiszen számos kanyarban és útszakaszon vesztették már életüket az autósok és a gyalogosok a megengedettnél nagyobb sebesség vagy a figyelmetlenség miatt.
Közlekedés szempontjából továbbra is a legveszélyesebb a 19-es számú országút, Szatmárnémeti – Sárközújlak és Avasfelsőfalu szakaszán, illetve a Szatmárnémeti – Nagykároly útszakaszon. A balesetek kiváltó okai között első helyen szerepel a gyorshajtás, illetve az út- és időjárási viszonyoknak nem megfelelő sebesség. Ugyanakkor a gyalogosok is egyre gyakrabban válnak balesetek okozóivá, amikor körültekintés nélkül, nem a kijelölt helyeken mennek át az úttesten, illetve ugrásszerűen megnőtt a kerékpárbalesetek száma is.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 20.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...