Kevesebb a halálos baleset
Utoljára módositva: 2014-08-11 10:49:51

Romániában az elmúlt években jelentősen csökkent a halálos autóbalesetek száma, de továbbra is több százan veszítik életüket a közutakon. Csak az elmúlt évben 1856-an haltak meg autóbalesetben.
Tavaly Suceava megye számított a legveszélyesebbnek, 87 ember életét követelte közúti baleset, a sor másik végén pedig Tulcea állt, 11 halálesettel. Szatmár megyében kettővel csökkent a halálos áldozatok száma: 2012-ben 33-an vesztették életüket az utakon, tavaly pedig 31-en.
Az idei év első hat hónapjában 62 közúti baleset történt Szatmár megye útjain, amelyek során tizenheten vesztették életüket, 55-en pedig súlyosan megsérültek — derül ki a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség összesítéséből.
A rendőrség munkatársai nem véletlenül radaroznak és ellenőriznek a megye főbb útvonalain nap mint nap, hiszen számos kanyarban és útszakaszon vesztették már életüket az autósok és a gyalogosok a megengedettnél nagyobb sebesség vagy a figyelmetlenség miatt.
Közlekedés szempontjából továbbra is a legveszélyesebb a 19-es számú országút, Szatmárnémeti – Sárközújlak és Avasfelsőfalu szakaszán, illetve a Szatmárnémeti – Nagykároly útszakaszon. A balesetek kiváltó okai között első helyen szerepel a gyorshajtás, illetve az út- és időjárási viszonyoknak nem megfelelő sebesség. Ugyanakkor a gyalogosok is egyre gyakrabban válnak balesetek okozóivá, amikor körültekintés nélkül, nem a kijelölt helyeken mennek át az úttesten, illetve ugrásszerűen megnőtt a kerékpárbalesetek száma is.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. augusztus 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...