Kevesebb a halálos baleset
Utoljára módositva: 2014-08-11 10:49:51

Romániában az elmúlt években jelentősen csökkent a halálos autóbalesetek száma, de továbbra is több százan veszítik életüket a közutakon. Csak az elmúlt évben 1856-an haltak meg autóbalesetben.
Tavaly Suceava megye számított a legveszélyesebbnek, 87 ember életét követelte közúti baleset, a sor másik végén pedig Tulcea állt, 11 halálesettel. Szatmár megyében kettővel csökkent a halálos áldozatok száma: 2012-ben 33-an vesztették életüket az utakon, tavaly pedig 31-en.
Az idei év első hat hónapjában 62 közúti baleset történt Szatmár megye útjain, amelyek során tizenheten vesztették életüket, 55-en pedig súlyosan megsérültek — derül ki a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség összesítéséből.
A rendőrség munkatársai nem véletlenül radaroznak és ellenőriznek a megye főbb útvonalain nap mint nap, hiszen számos kanyarban és útszakaszon vesztették már életüket az autósok és a gyalogosok a megengedettnél nagyobb sebesség vagy a figyelmetlenség miatt.
Közlekedés szempontjából továbbra is a legveszélyesebb a 19-es számú országút, Szatmárnémeti – Sárközújlak és Avasfelsőfalu szakaszán, illetve a Szatmárnémeti – Nagykároly útszakaszon. A balesetek kiváltó okai között első helyen szerepel a gyorshajtás, illetve az út- és időjárási viszonyoknak nem megfelelő sebesség. Ugyanakkor a gyalogosok is egyre gyakrabban válnak balesetek okozóivá, amikor körültekintés nélkül, nem a kijelölt helyeken mennek át az úttesten, illetve ugrásszerűen megnőtt a kerékpárbalesetek száma is.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Coco
Ma, 17:15
Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. december 12.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...