Kevesebb külföldi turista érkezett a megyébe
Utoljára módositva: 2017-08-19 10:05:20

Szatmár megyébe az év első felében 5679 külföldi turista érkezett, ami az előző év azonos időszakához képest 18,8 százalékos csökkenést jelent, derül ki a statisztikai adatokból.

Szatmár megyében 18,8 százalékkal esett vissza a külföldi turisták száma az elmúlt év azonos időszakához képest, derül ki a Ziarul Financiar gazdasági lap analíziséből, mely az Országos Statisztikai Intézet adataira hivatkozik. Hazánkban az év első felében egymillió külföldi turista szállt meg, ami az előző évhez viszonyítva 8,5 százalékos növekedést jelent. Érdekességként említik, hogy a legnagyobb növekedést Hunyad és Tulcea megyék regisztrálták, ám a legtöbb külföldi vendégük a Brassó, Temes, Kolozs és Szeben megyei hoteleknek volt. Az adatokból kiderül, hogy megyénkben 18,8 százalékos, Bihar megyében 22,2%-os, Máramaros megyében 7,2%-os csökkenés tapasztalható, míg Szilágy megyében 41%-os, Kolozs megyében pedig 39%-os növekedés volt érzékelhető. Szatmár megyében az idei év első felében 5679 külföldi turista töltött el legalább egy éjszakát, derül ki a hivatalos adatokból. Az elmúlt évben összesen 85 435 turista látogatott el Szatmárra, 19 százalékuk volt külföldi.

Kissé érthetetlen, hogy megyénkben miért esett vissza a külföldi turisták száma annak ellenére, hogy az elmúlt években a megyei tanács előző vezetése jelentős pénzösszeget fordított a megye turisztikai vonzerejének növelésére külföldön, ugyanakkor a megyében tizenöt — Szatmárnémeti, Avasfelsőfalu, Tasnád, Tartolc, Vámfalu, Mikola, Hadad, Bogdánd, Börvely, Aranyosmeggyes, Avasújfalu, Kökényesd, Avasújváros, Turc és Szamosdob — turisztikai információs központ működik, igencsak megkérdőjelezhető eredménnyel. Szatmár megyében a leglátogatottabb úti célok között a Károlyi-kastély, az Avas vidéke, az Ady Endre- és a Vasile Lucaciu-emlékház szerepel, továbbá a nyári időszakban a strandfürdők és a pihenőövezetek a legkeresettebbek. A Vécsey-házban működő Szatmár Megyei Turisztikai Információs Központ hétköznapokon 9 és 17 óra között, szombatonként pedig 10 és 14 óra között tart nyitva, ekkor lehet érdeklődni a megye turisztikai látványosságairól, kirándulási és szálláslehetőségekről. A Tourinform irodában ugyanakkor a turisták hasznos kiadványokat is kaphatnak, melyek a megye látványosságairól tartalmaznak leírásokat.

 

 

Sógor Beáta

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 20.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...