Kevesebb külföldi turista érkezett a megyébe
Utoljára módositva: 2017-08-19 10:05:20

Szatmár megyébe az év első felében 5679 külföldi turista érkezett, ami az előző év azonos időszakához képest 18,8 százalékos csökkenést jelent, derül ki a statisztikai adatokból.

Szatmár megyében 18,8 százalékkal esett vissza a külföldi turisták száma az elmúlt év azonos időszakához képest, derül ki a Ziarul Financiar gazdasági lap analíziséből, mely az Országos Statisztikai Intézet adataira hivatkozik. Hazánkban az év első felében egymillió külföldi turista szállt meg, ami az előző évhez viszonyítva 8,5 százalékos növekedést jelent. Érdekességként említik, hogy a legnagyobb növekedést Hunyad és Tulcea megyék regisztrálták, ám a legtöbb külföldi vendégük a Brassó, Temes, Kolozs és Szeben megyei hoteleknek volt. Az adatokból kiderül, hogy megyénkben 18,8 százalékos, Bihar megyében 22,2%-os, Máramaros megyében 7,2%-os csökkenés tapasztalható, míg Szilágy megyében 41%-os, Kolozs megyében pedig 39%-os növekedés volt érzékelhető. Szatmár megyében az idei év első felében 5679 külföldi turista töltött el legalább egy éjszakát, derül ki a hivatalos adatokból. Az elmúlt évben összesen 85 435 turista látogatott el Szatmárra, 19 százalékuk volt külföldi.

Kissé érthetetlen, hogy megyénkben miért esett vissza a külföldi turisták száma annak ellenére, hogy az elmúlt években a megyei tanács előző vezetése jelentős pénzösszeget fordított a megye turisztikai vonzerejének növelésére külföldön, ugyanakkor a megyében tizenöt — Szatmárnémeti, Avasfelsőfalu, Tasnád, Tartolc, Vámfalu, Mikola, Hadad, Bogdánd, Börvely, Aranyosmeggyes, Avasújfalu, Kökényesd, Avasújváros, Turc és Szamosdob — turisztikai információs központ működik, igencsak megkérdőjelezhető eredménnyel. Szatmár megyében a leglátogatottabb úti célok között a Károlyi-kastély, az Avas vidéke, az Ady Endre- és a Vasile Lucaciu-emlékház szerepel, továbbá a nyári időszakban a strandfürdők és a pihenőövezetek a legkeresettebbek. A Vécsey-házban működő Szatmár Megyei Turisztikai Információs Központ hétköznapokon 9 és 17 óra között, szombatonként pedig 10 és 14 óra között tart nyitva, ekkor lehet érdeklődni a megye turisztikai látványosságairól, kirándulási és szálláslehetőségekről. A Tourinform irodában ugyanakkor a turisták hasznos kiadványokat is kaphatnak, melyek a megye látványosságairól tartalmaznak leírásokat.

 

 

Sógor Beáta

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 19:15
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 20.
Képes kiolvasni kedvese szeméből annak kívánságait és ez bizony elbűvöli őt. Alakítsák úgy időbeosztásukat, hogy az estét zavartalanul együtt tölthessék.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. szeptember 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...