Kevesebb munkabaleset volt
Utoljára módositva: 2017-09-12 13:22:59

Huszonkét munkabalesetet regisztráltak az év első felében Szatmár megyében, három volt halálos kimenetelű — számolt be a területi munkaügyi felügyelőség vezetője, Cristian Sasu.

2017 első fél évében 22 munkabaleset történt Szatmár megyében, öttel kevesebb, mint a tavalyi év azonos időszakában, ezek közül három volt halálos kimenetelű — számolt be a Szatmár Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség vezetője, Cristian Sasu. A szakember beszámolójából kiderül, hogy a legtöbb munkabaleset a gépjárművek gyártására szakosodott vállalkozásoknál történt (22,73%), de az energetikai szektorban (13,64%), a bútorgyártásban (13,64%) és az építkezéseken (9,09%) is történtek munkahelyi balesetek. Az első fél évben 24 Szatmár megyei alkalmazott az időszakos munkaképtelenség állapotába jutott, derül ki Sasu beszámolójából, közülük egy személyt rokkantnak nyilvánítottak, ketten életüket vesztették, míg 21-en ismét munkába álltak. A munkahelyi baleset miatt betegszabadságra kényszerült munkavállalók az év első felében átlagosan 71,37 napot hiányoztak munkahelyükről, mutatott rá az ITM vezetője, aki ugyanakkor arról is tájékoztatott, hogy 2017 első hat hónapja során nem regisztráltak a munkavégzés miatti tartós egészségkárosodási esetet. Az ITM munkatársai az év első felében kivizsgáltak még öt munkahelyen történt halálesetet, melyek patológiai okok miatt következtek be, egy esetet, mely nem volt munkabaleset, és két időszakos munkaképtelenségi esetet: egy gépjárművezető Olaszországban szerzett szemmel is látható rokkantságot, illetve egy engedéllyel rendelkező magánszemély kapcsán vizsgálódtak.

Sasu kihangsúlyozta, hogy az ITM munkatársai számos ellenőrzési akciót szerveztek a munkahelyi balesetek megelőzése érdekében, ugyanakkor felvilágosító kampányokat is tartottak, melyek keretében arról tájékoztatták a munkaadókat, illetve munkavállalókat, hogy milyen előírásokat kell betartani a munkabiztonság és a munkahelyi egészségmegőrzés érdekében. A hatóság a megelőzésre és a munkavédelmi kultúra kialakítására helyezi a hangsúlyt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni?
Igen, szükség van megtisztítani a szervezetet
Még nem próbáltam, de itt az ideje elkezdeni
Nem szoktam, szerintem semmi szükség rá
Mi az a méregtelenítés?
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 15.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...