Kevesebb munkabaleset volt
Utoljára módositva: 2017-09-12 13:22:59

Huszonkét munkabalesetet regisztráltak az év első felében Szatmár megyében, három volt halálos kimenetelű — számolt be a területi munkaügyi felügyelőség vezetője, Cristian Sasu.

2017 első fél évében 22 munkabaleset történt Szatmár megyében, öttel kevesebb, mint a tavalyi év azonos időszakában, ezek közül három volt halálos kimenetelű — számolt be a Szatmár Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség vezetője, Cristian Sasu. A szakember beszámolójából kiderül, hogy a legtöbb munkabaleset a gépjárművek gyártására szakosodott vállalkozásoknál történt (22,73%), de az energetikai szektorban (13,64%), a bútorgyártásban (13,64%) és az építkezéseken (9,09%) is történtek munkahelyi balesetek. Az első fél évben 24 Szatmár megyei alkalmazott az időszakos munkaképtelenség állapotába jutott, derül ki Sasu beszámolójából, közülük egy személyt rokkantnak nyilvánítottak, ketten életüket vesztették, míg 21-en ismét munkába álltak. A munkahelyi baleset miatt betegszabadságra kényszerült munkavállalók az év első felében átlagosan 71,37 napot hiányoztak munkahelyükről, mutatott rá az ITM vezetője, aki ugyanakkor arról is tájékoztatott, hogy 2017 első hat hónapja során nem regisztráltak a munkavégzés miatti tartós egészségkárosodási esetet. Az ITM munkatársai az év első felében kivizsgáltak még öt munkahelyen történt halálesetet, melyek patológiai okok miatt következtek be, egy esetet, mely nem volt munkabaleset, és két időszakos munkaképtelenségi esetet: egy gépjárművezető Olaszországban szerzett szemmel is látható rokkantságot, illetve egy engedéllyel rendelkező magánszemély kapcsán vizsgálódtak.

Sasu kihangsúlyozta, hogy az ITM munkatársai számos ellenőrzési akciót szerveztek a munkahelyi balesetek megelőzése érdekében, ugyanakkor felvilágosító kampányokat is tartottak, melyek keretében arról tájékoztatták a munkaadókat, illetve munkavállalókat, hogy milyen előírásokat kell betartani a munkabiztonság és a munkahelyi egészségmegőrzés érdekében. A hatóság a megelőzésre és a munkavédelmi kultúra kialakítására helyezi a hangsúlyt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:30
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...