Kevesebb munkanélküli
Utoljára módositva: 2014-12-28 14:54:43

Visszaesett a munkanélküliek aránya a megyében, 30%-kal kevesebben vannak munka nélkül mint egy hónappal ezelőtt. A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) legutóbbi közleményéből kiderül, hogy a hivatalos nyilvántartás szerint jelenleg 259 betöltetlen munkahely várja a dolgozni vágyókat a megyében – nagyjából százzal kevesebb, mint egy hónappal ezelőtt -, ezek több mint nyolcvan százaléka Szatmárnémetiben található. A legkönnyebben most is a középfokú végzettséggel rendelkezők helyezkedhetnek el, őket megyei szinten közel kétszáz szabad munkahelyre várják a munkáltatók. A szakképzetlen munkásoknak közel hatvan különféle állást kínálnak a cégek a megyében, míg alig tucatnyi állást betöltéséhez várnak felsőfokú végzettségű személyeket. A szakmákon belül még mindig a textil- szövő- és bőrfeldolgozó iparban lehet a legegyszerűbben munkát találni, itt összesen több mint száz alkalmazottra van szükség, de sok bolti eladót is keresnek. A közlemény alapján akik könnyebben álláshoz juthatnak azok a biztonsági őrök, a pénztárosok, a lakatosok, a rakodómunkások, az asztalosok, a kárpitosok, vagy a villástargonca-kezelők. A jelentés szerint Turcon és Erdődön jelenleg nincsenek megüresedett munkahelyek.

Információk

A szabad állásokról bővebb felvilágosítást a satumare.anofm.ro honlapon, vagy Szatmárnémetiben a Ion Ghica utca 36. szám alatt található székhelyen, a nagykárolyi, turci, erdődi, avasfelsőfalui, vagy tasnádi AJOFM-kirendeltségekben, a 0261 770 237-es telefonszámon vagy az ajofm@sm.anofm.ro e-mail-címen kaphatnak az érdeklődők.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alelnök
Ma, 21:10
Az Oscar-díjas és igen szórakoztató A NAGY DOBÁS-ban Adam McKay író-rendező a 30-as évekbeli nagy gazdasági világválság óta a legnagyobb pénzügyi összeomláshoz vezető Wall Street-i trükközésről rántotta le a leplet. Új filmje, az ALELNÖK egy újabb igaz sztorit vázol: a jelenkori amerikai politika egyik legzárkózottabb és legtitkolódzóbb elméjét, Richard Bruce (Dick) Cheneyt állítja a középpontba, Christian Bale újabb nagy átalakulást prezentáló alakításában. Szereplőtársai Amy Adams, Steve Carel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...