Kevesebb munkanélküli
Utoljára módositva: 2014-12-28 14:54:43

Visszaesett a munkanélküliek aránya a megyében, 30%-kal kevesebben vannak munka nélkül mint egy hónappal ezelőtt. A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) legutóbbi közleményéből kiderül, hogy a hivatalos nyilvántartás szerint jelenleg 259 betöltetlen munkahely várja a dolgozni vágyókat a megyében – nagyjából százzal kevesebb, mint egy hónappal ezelőtt -, ezek több mint nyolcvan százaléka Szatmárnémetiben található. A legkönnyebben most is a középfokú végzettséggel rendelkezők helyezkedhetnek el, őket megyei szinten közel kétszáz szabad munkahelyre várják a munkáltatók. A szakképzetlen munkásoknak közel hatvan különféle állást kínálnak a cégek a megyében, míg alig tucatnyi állást betöltéséhez várnak felsőfokú végzettségű személyeket. A szakmákon belül még mindig a textil- szövő- és bőrfeldolgozó iparban lehet a legegyszerűbben munkát találni, itt összesen több mint száz alkalmazottra van szükség, de sok bolti eladót is keresnek. A közlemény alapján akik könnyebben álláshoz juthatnak azok a biztonsági őrök, a pénztárosok, a lakatosok, a rakodómunkások, az asztalosok, a kárpitosok, vagy a villástargonca-kezelők. A jelentés szerint Turcon és Erdődön jelenleg nincsenek megüresedett munkahelyek.

Információk

A szabad állásokról bővebb felvilágosítást a satumare.anofm.ro honlapon, vagy Szatmárnémetiben a Ion Ghica utca 36. szám alatt található székhelyen, a nagykárolyi, turci, erdődi, avasfelsőfalui, vagy tasnádi AJOFM-kirendeltségekben, a 0261 770 237-es telefonszámon vagy az ajofm@sm.anofm.ro e-mail-címen kaphatnak az érdeklődők.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 5 ár belterület Amacon (víz, villany bevezetve),...
Tovább >>>
Szolgáltatás
Személyszállítás Szatmárról Németországba, Belgiumba és Hollandiába. Tel.: 0757957641.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK


NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. április 25.
Hagyja a csudába a másokkal való rivalizálást! Inkább gondolja végig, megvalósította-e mindazt, amit egy évvel ezelőtt eltervezett!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. április 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 15 dkg burgonya, 2 ek napraforgóolaj, 80 dkg karfiol, 8 dl zöldségleves-alaplé, ...