Kevesebb munkanélküli
Utoljára módositva: 2014-12-28 14:54:43

Visszaesett a munkanélküliek aránya a megyében, 30%-kal kevesebben vannak munka nélkül mint egy hónappal ezelőtt. A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) legutóbbi közleményéből kiderül, hogy a hivatalos nyilvántartás szerint jelenleg 259 betöltetlen munkahely várja a dolgozni vágyókat a megyében – nagyjából százzal kevesebb, mint egy hónappal ezelőtt -, ezek több mint nyolcvan százaléka Szatmárnémetiben található. A legkönnyebben most is a középfokú végzettséggel rendelkezők helyezkedhetnek el, őket megyei szinten közel kétszáz szabad munkahelyre várják a munkáltatók. A szakképzetlen munkásoknak közel hatvan különféle állást kínálnak a cégek a megyében, míg alig tucatnyi állást betöltéséhez várnak felsőfokú végzettségű személyeket. A szakmákon belül még mindig a textil- szövő- és bőrfeldolgozó iparban lehet a legegyszerűbben munkát találni, itt összesen több mint száz alkalmazottra van szükség, de sok bolti eladót is keresnek. A közlemény alapján akik könnyebben álláshoz juthatnak azok a biztonsági őrök, a pénztárosok, a lakatosok, a rakodómunkások, az asztalosok, a kárpitosok, vagy a villástargonca-kezelők. A jelentés szerint Turcon és Erdődön jelenleg nincsenek megüresedett munkahelyek.

Információk

A szabad állásokról bővebb felvilágosítást a satumare.anofm.ro honlapon, vagy Szatmárnémetiben a Ion Ghica utca 36. szám alatt található székhelyen, a nagykárolyi, turci, erdődi, avasfelsőfalui, vagy tasnádi AJOFM-kirendeltségekben, a 0261 770 237-es telefonszámon vagy az ajofm@sm.anofm.ro e-mail-címen kaphatnak az érdeklődők.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...