×
2020. 04 10.
Péntek
Zsolt
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Kevesen csatlakoznak a csatornahálózatra

2019.09.09 - 11:55
Megosztas :
  • Kevesen csatlakoznak a csatornahálózatra

    Az Avasban és Szatmárzsadányban a legrosszabb a szennyvízelvezető rendszerre csatlakozott háztartások aránya, juttatta el erre vonatkozó kimutatását szerkesztőségünkhöz a szatmárnémeti Apaserv Rt.; a megyei átlag 54,5 százalék.

    Turcon száz háztartásból alig több mint nyolc vezeti el szabályosan az elhasznált háztartási vizet, nagyon kevesen csatlakoztak rá a hálózatra, Szatmárzsadányban sem sokkal jobb a helyzet, ott is csak minden kilencedik háztartás üríti elhasznált vizét a szennyvízvezetékbe. Érthető módon Szatmárnémetiben van a legtöbb csatornaszolgáltatást igénybe vevő háztartás, a megyeszékhelyen lévő háztartások közül százból kilencvennyolc rá van csatlakozva a hálózatra. Jó az arány Szatmárudvariban, Oroszfaluban, Szamosdarán, Szamoskrassón és Nagykárolyban is, ahol mindenütt nyolcvan százalék fölötti a csatornázási szolgáltatást használó háztartások aránya.

    Az ezeket az adatokat tartalmazó táblázat lett a hónap elején átküldve a környezetvédelmi őrségnek, amely arra használja majd fel az adatokat, hogy arra kötelezze a mulasztókat, hogy csatlakozzanak rá a szennyvízelvezető hálózatra, ami Románia által is életbe léptetett uniós elvárás. A nagyobb arányú csatlakozással az a cél, hogy minél inkább visszafogják a szennyvíz emésztőgödrökből való talajba jutását, és ezzel is elejét vegyék a talajvízszennyezésnek.

    Cookie