Kevesen csatlakoznak a csatornahálózatra
Utoljára módositva: 2019-09-09 11:55:54

Az Avasban és Szatmárzsadányban a legrosszabb a szennyvízelvezető rendszerre csatlakozott háztartások aránya, juttatta el erre vonatkozó kimutatását szerkesztőségünkhöz a szatmárnémeti Apaserv Rt.; a megyei átlag 54,5 százalék.

Turcon száz háztartásból alig több mint nyolc vezeti el szabályosan az elhasznált háztartási vizet, nagyon kevesen csatlakoztak rá a hálózatra, Szatmárzsadányban sem sokkal jobb a helyzet, ott is csak minden kilencedik háztartás üríti elhasznált vizét a szennyvízvezetékbe. Érthető módon Szatmárnémetiben van a legtöbb csatornaszolgáltatást igénybe vevő háztartás, a megyeszékhelyen lévő háztartások közül százból kilencvennyolc rá van csatlakozva a hálózatra. Jó az arány Szatmárudvariban, Oroszfaluban, Szamosdarán, Szamoskrassón és Nagykárolyban is, ahol mindenütt nyolcvan százalék fölötti a csatornázási szolgáltatást használó háztartások aránya.

Az ezeket az adatokat tartalmazó táblázat lett a hónap elején átküldve a környezetvédelmi őrségnek, amely arra használja majd fel az adatokat, hogy arra kötelezze a mulasztókat, hogy csatlakozzanak rá a szennyvízelvezető hálózatra, ami Románia által is életbe léptetett uniós elvárás. A nagyobb arányú csatlakozással az a cél, hogy minél inkább visszafogják a szennyvíz emésztőgödrökből való talajba jutását, és ezzel is elejét vegyék a talajvízszennyezésnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...