Kezdenek megbarátkozni a terelőúttal
Utoljára módositva: 2014-02-11 09:46:13

A kamionosok kezdenek megbarátkozni a kerülőúttal. Április 1-jétől új megszorítások.

 

Van, aki használja a kerülőt, és van, aki nem

Bár el-elvétik még a teherautó-sofőrök a nemrégiben átadott kerülőutat, mely a Pusztadaróc irányából jövő teherforgalmat vezeti át a Lázári felé vivő útra, az ócskapiac környékén lakók szerint érezhetően gyérült a forgalom a város utcáin. Maskulik Csaba önkormányzati képviselő lapunk érdeklődésére elmondta: lényegesen javult a helyzet, és úgy vette észre, inkább a Sárerdő irányából érkező kamionosok hajlamosak figyelmen kívül hagyni a jelzéseket. A képviselő szerint a rendőrök gyakran büntetik őket, a teherautó-vezetők pedig többnyire azzal védekeznek, hogy a műholdas útvonaltervező rendszerükben (GPS) nem szerepel a szóban forgó út. Maskulik elmondta: úgy tudja, a városi önkormányzat tett lépéseket ez ügyben, így valószínűleg hamarosan a GPS-ek is ajánlják majd a várost kikerülő szakaszt, így várhatóan tovább csökken majd az ócskapiac környékére tévedő járművek száma. Április 1-jétől kezdődően egyébként csakis díjfizetés ellenében közlekedhetnek majd Szatmárnémetiben a kamionok azon utcákat kivéve, melyeket a tranzitforgalom számára kijelölnek. A városi tanács döntése értelmében az önkormányzat közterület-fenntartó osztálya táblákkal jelöli majd ki az ingyenesen járható, illetve a fizetős utakat a teherautók számára. Az egy napra vonatkozó tarifa a 3,5 és 7,5 tonna közötti járművek számára 20 lej, míg a 40 tonna fölötti kocsik esetén 100 lej lesz majd. Váltható emellett havi, félévi és éves engedély is. A hatóságok, a közszolgáltatók és a jótékonysági szervezetek, valamint a belvárosi üzleteket ellátó cégek mentesülnek a kötelezettség alól.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:00
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 13.
Régen érezte magát ilyen elégedettnek. Jól sikerült a hete, rengeteget dolgozott és könnyedén, hatékonyan tudott együttműködni másokkal.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...