Kezdenek megbarátkozni a terelőúttal
Utoljára módositva: 2014-02-11 09:46:13

A kamionosok kezdenek megbarátkozni a kerülőúttal. Április 1-jétől új megszorítások.

 

Van, aki használja a kerülőt, és van, aki nem

Bár el-elvétik még a teherautó-sofőrök a nemrégiben átadott kerülőutat, mely a Pusztadaróc irányából jövő teherforgalmat vezeti át a Lázári felé vivő útra, az ócskapiac környékén lakók szerint érezhetően gyérült a forgalom a város utcáin. Maskulik Csaba önkormányzati képviselő lapunk érdeklődésére elmondta: lényegesen javult a helyzet, és úgy vette észre, inkább a Sárerdő irányából érkező kamionosok hajlamosak figyelmen kívül hagyni a jelzéseket. A képviselő szerint a rendőrök gyakran büntetik őket, a teherautó-vezetők pedig többnyire azzal védekeznek, hogy a műholdas útvonaltervező rendszerükben (GPS) nem szerepel a szóban forgó út. Maskulik elmondta: úgy tudja, a városi önkormányzat tett lépéseket ez ügyben, így valószínűleg hamarosan a GPS-ek is ajánlják majd a várost kikerülő szakaszt, így várhatóan tovább csökken majd az ócskapiac környékére tévedő járművek száma. Április 1-jétől kezdődően egyébként csakis díjfizetés ellenében közlekedhetnek majd Szatmárnémetiben a kamionok azon utcákat kivéve, melyeket a tranzitforgalom számára kijelölnek. A városi tanács döntése értelmében az önkormányzat közterület-fenntartó osztálya táblákkal jelöli majd ki az ingyenesen járható, illetve a fizetős utakat a teherautók számára. Az egy napra vonatkozó tarifa a 3,5 és 7,5 tonna közötti járművek számára 20 lej, míg a 40 tonna fölötti kocsik esetén 100 lej lesz majd. Váltható emellett havi, félévi és éves engedély is. A hatóságok, a közszolgáltatók és a jótékonysági szervezetek, valamint a belvárosi üzleteket ellátó cégek mentesülnek a kötelezettség alól.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...