Kezdődhet a csata a bajnoki címért
Utoljára módositva: 2019-05-09 15:21:08

Pénteken 19 órától a FRB Tv-n is lehet követni a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC és a Szatmárnémeti VSK első csatározását a három nyert mérkőzésig tartó női kosárlabda bajnoki döntőben.

Pénteken a Sepsi Arénában megkezdődik a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC és a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatok csatája a román bajnoki címért.

A VSK sorozatban második, a Sepsi-SIC pedig zsinórban ötödik éve játszik döntőt a női élvonalban, és ugyanakkor második alkalommal történik meg, hogy a két együttes találkozik egymással a bajnoki címért folytatott végső párharcban.

Mint ismeretes, tavaly négy meccs után tudta elhódítani és megvédeni a bajnoki címét a háromszéki együttes. Az ottani két győzelem után ugyanis az első szatmári találkozót megnyerte a VSK. A második szatmári meccset viszont hozta Zoran Mikes edző alakulata, így 3–1-es összesítéssel nyerte a finálét.

Szakértők véleménye megegyezik abban, hogy a tavalyi felálláshoz viszonyítva idén megerősödött a VSK. Igaz, nagyon hullámzó volt a teljesítmény az idény elején, de Maikel Lopez edző érkezésével jelentősen sikerült javítani az eredményeken is. Sőt, a VSK az alapszakasz második részében hazai pályán simán verte a Sepsit, a Román Kupa döntőjében pedig egyenlő ellenfele volt a zöld-fehéreknek a Sepsi Arénában. Ez utóbbi mérkőzést jobb feledni, és reménykedni kell abban, hogy ezúttal „külső tényezők” nem fogják befolyásolni az eredmény alakulását.

A Szatmárnémeti VSK játékosai részéről az elszántság megvan. Andra Mandache csapatkapitány hangsúlyozta, hogy jó a hangulat az öltözőben, és már várják a döntő összecsapást. „Az ötödik döntőmet játszom, és tudom, hogy milyen érzés az, amikor az aranyérem kerül a nyakamban” — nyilatkozta, utalva a 2007-es sikerre, amikor a Târgoviște játékosaként lett bajnok.

Mint arról beszámoltunk, a három nyert mérkőzésig tartó párharc első két meccsét pénteken és vasárnap rendezik a Sepsi Arénában. Mindkét nap 19 órakor kezdődik a találkozó és a román szövetség hivatalos YouTube-csatornája, a FRB Tv közvetíti.

Május 16-án a Both Katalin Sportteremben rendezik a harmadik mérkőzést, és ha ezután még nem dől el a bajnoki cím sorsa, akkor május 18-án következik az első ráadás, Szatmárnémetiben. Akkor, ha a négy találkozó után 2–2 lesz az állás az összesítésben, akkor május 21-én a Sepsiszentgyörgyön játsszák a mindent eldöntő mérkőzést.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az oroszlánkirály
Ma, 21:00
Jon Favreau rendező és a Disney filmje, AZ OROSZLÁNKIRÁLY az afrikai szavannára repít el, ahol jövendőbeli király születik. Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ám nem mindenki örvend az új oroszlánkölyöknek. Zordon, Mufasa fivére elveszítette helyét a trón várományosaként, így tervet sző. A Büszke Birtokért folytatott harcot árulás és tragédia szegélyezi, Simba pedig kénytelen száműzetésbe vonulni. Két újonnan
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. július 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...