Kezdődhet a kukáscég-keresés
Utoljára módositva: 2019-07-25 17:09:26

Öt évben határozták volna meg a szemétszállítási és közterület-mentesítési szerződés időtartamát a PSD-s tanácsosok, emiatt kétszer annyiba került volna a szeméthordás és a hókotrás mint most.

Tartózkodtak, illetve ellene szavaztak a Szatmárnémeti Városi Tanács szociáldemokrata (PSD) frakciójának tagjai az új szemétszállítási, utcaseprési és hóeltakarítási szerződés feltételeit leszögező dokumentációnak, mert ők öt évre kötötték volna meg a szerződést és nem tíz évre, ahogy az a részletek között szerepelt. A tegnapi tanácsülésen került napirendre a jövő évtől megújítandó szolgáltatás-végzés új elvárása, a PSD-s tanácsosok szerint azért kellene csak öt évre szerződni a pályázatot megnyerő céggel, hogy sakkban lehessen tartani és csak akkor meghosszabbítani a szerződést, ha elégedettek az emberek.

 

Necces lett volna az öt év

 

Maskulik Csaba városmenedzser szerint az öt év két okból is sántít. Az egyik, hogy olyan nem létezik, hogy annyi elvárt fejlesztés és beruházás, mint amennyi a feltételek között szerepel, ennyi idő alatt megtérüljön, a másik, hogy a közbeszerzési törvény nem teszi lehetővé egy lejárt szerződés automatikus meghosszabbítását, ha lejárt, új versenypályázatot kell indítani. A tíz éves megtérülési rátát pedig az alapján számolta ki a városvezetés, amikor a dokumentációt készítette, hogy hivatalos formában kért értékbecslést az iparágban jártas cégektől, fejtette ki Maskulik, az öt éves futamidő miatt vagy nem jelentkezne egyetlen cég sem, vagy kétszer annyiért vállalná mint egyébként. A városmenedzser azt is felemlegette a PSD-s tanácsosoknak, hogy az ülés előtt egy héttel megkapott dossziéhoz egyikőjük sem fűzött megjegyzést az ülést megelőzően, kicsit késő a szavazás előtti percekben érdemi változást elérni. Az üléselnök végül szavazásra bocsátotta az ellenzéki frakció öt éves futamidőről szóló módosító javaslatát, de ezt rajtuk kívül senki nem szavazta meg, maradt a tíz évre szóló szerződés, tehát változatlan formában, tizennégy támogató szavazattal lett a tervezet elfogadva.

 

Legendás testület

 

Romeo Pop (PNL) szerint páratlan lehetőség ez arra, hogy legendás tanácsi testületté váljanak abban az esetben, ha egy jó szelektív hulladékgyűjtési rendszer alapjait tudják letenni. Zsók Csaba (RMDSZ) szerint egy szakmailag jól megalapozott munka a műszaki leírás, amelyik minden eddigi hibát javít és minden eddig felmerült hiányosságot pótol. Az öt év szerinte is kevés lett volna ahhoz, hogy a leendő szolgáltató beruházása megtérüljön akkor, amikor az elvárások negyven százaléka a fejlesztésekről és a korszerűsítésről szól.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...