Kezdődik a csata a Liga 3-ért
Utoljára módositva: 2019-06-14 13:32:49

Szombaton 18 órától az Olimpia-Daniel Prodan Stadionban az Óradnai Minerul elleni Liga 3-as osztályzó első mérkőzését játssza a Szatmárnémeti VSK Olimpia labdarúgócsapata. Ritli Zoltán keretét sérülések tizedelik, de többségük így is vállalja a játékot.

Elméletileg két újonc csapat küzd meg Szatmár és Beszterce-Naszód megyék között a kiadó Liga 3-as helyért, hiszen a Szatmárnémeti VSK Olimpia ilyen néven még nem szerepelt a feljutásért rendezett csatában. Az ellenfél, az Óradnai Minerul sem játszott még osztályzót, habár az 1990-es években meghatározó csapat volt a divíziós pontvadászatban.

Gyakorlatilag azonban az Olimpia kilenc év alatt a harmadik osztályzóra készül. 2011-ben az újralapított FC Olimpia az Ördögkúti Meseșul elleni 6–0-lal jutott fel a Liga 3-ba, majd menetelt a második vonalig. Így 2015-ben jöhetett az Olimpia második számú csapata a divíziós helyért kiírt csatára, viszont az Almásbalázsháza Luceafărul elleni oda-visszavágón alulmaradt Szatmár megye bajnoka. Mint ismeretes, 2018 elején megszűnt az a klub, tavaly nyáron pedig a VSK vette szárnyai alá a focicsapatot. Bár hivatalosan a gárda megnevezésében még nem szerepelt az Olimpia megnevezés, azonban a Városi Sportklub vezetői állítják, hogy ők a megszűnt Olimpia utódjai, és a csapat fel is veszi a megyei brendnek számító megnevezést, amint feljutnak a Liga 3-ba. Tehát, gyakorlatilag a harmadik Olimpia-csapat küzd most az osztályzón, és a klub vezetősége nem is számol B-tervvel: csak a feljutás az elfogadható eredmény.

Viszont nem lesz könnyű dolga Ritli Zoltán edző alakulatának. Beszterce-Naszód bajnoka, a megyei Liga 4-es alapszakaszt 11 győzelemmel, 2 döntetlennel és 1 vereséggel zárta (54–19), a rájátszásban pedig 9 győzelemmel, 3 döntetlennel és 2 vereséggel végzett a felsőház táblázatának az élén. (45–18). A 28 mérkőzésen rúgott 99 gólnak közel a fele Lazăr Boldiș nevével fémjelzett: az 190 centi magas csatár ezzel természetesen a megyei gólkirály lett, de ebben nagy segítségére volt testvére, Alex is, aki a második vonalból érkezve szolgálja ki fivérét gólpasszokkal. „Technikásak a középpályások és van egy magas középhátvédjük is. A csapat jól zár védelemben és többnyire kontrákra játszanak. Reméljük, hogy sikerül majd szétnyitni őket és feltörni a védelmet” — analizálta a várható helyzetet Ritli, aki sérülés miatt nem számít ezen a két mérkőzésen Ștefre és Fărcașra, míg a szombati 18-as keretből Cherecheșt, Bordacot, Nagy Mátét és Zimát hagyta ki.

Felépült és vállalja a játékot Curileac és Bogdan Nyilvan is, ők várhatóan a kezdő 11-ben kapnak helyet Ritlinél. Még nem épültek fel teljesen, de a cserepedon ülnek majd Vădan, Chitaș és Tincău.

„Szerencsére a sérültek többségét sikerült talpra állítani. Nagyon nehéz volt az elmúlt másfél hét, amikor összesen négy meccsünk volt. Az utolsón, a Román Kupa negyeddöntőben ráadásul nyolc sérültem volt. — nyilatkozta Rilti, aki 2012-ben a Szamoskrassói Someșult vezette osztályzóra, amit végül 1–0-ra elvesztett a Nemeszsuki Unireával szemben. A szakvezető beszélt arról is, hogy mit kell tegyen csapat, ha tovább akar jutni: „Nekünk az a nagy problémánk, hogy nem találjuk a kaput. Rengeteg helyzetet dolgozunk ki, de a kapu előtt nagyon sokat hibázunk, vagy a lövések nem találják el az ellenfél kapuját. Most nincs mese, ha nyerni akarunk, akkor minden helyzetet ki kell használni. Ezen a párharcon többet akarunk nyújtani, mint a bajnokságban.” A VSK Olimpia egyébként 22-ből 22 meccset nyert meg a csoportkörben, továbbá 108–4-es gólkülönbséggel zártak. A rájátszás elődöntőjében 9–0-lal búcsúztatta a Kaplonyi AS-t, a fináléban azonban az avasújvárosi 3–0-s siker után a visszavágót 2–1-re vesztette el hazai pályán. Ritli vélhetően ez utóbbi meccsre gondolt, amikor a csapata teljesítményét ostorozta, ugyanis a gárda hiába birtokolta többet a labdát a Talna elleni fináléban, Miclea kapuját nem sikerült veszélyeztetni.

A Szatmárnémeti VSK Olimpia – Óradnai Minerul találkozót szombaton 18 órától rendezik az Olimpia-Daniel Prodan Stadionban. A kolozsvári Dan Florin Dreve lesz a játékvezető, akinek a munkáját két nagybányai asszisztens, Radu Despa és Cristian Nicolae Lucaci fogják segíteni. Megfigyelők a kolozsvári Marian Salomir és a zilahi Leontin Moga.

A visszavágót június 22-én rendezik Óradnán.

A VSK Olimpia várható kezdőcsapata: Curileac – Țoca, Doroș, Ritli R., Ionescu, Șimon, Faur, Svarczkopf, B. Nyilvan, R. Nyilvan, Cădar; cserék: Oșan – Chifor, Jakab, Vădan, Chitaș, Maxim, Tincău.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. november 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...