Kezdődik a főút felújítása
Utoljára módositva: 2019-06-14 09:02:26

Csütörtökön írta alá Kovács Jenő polgármester azt a kivitelezési szerződést, amelybe olyan átfogó munkálatokat foglaltak bele, amilyenekre korábban még nem volt példa.

Az infrastrukturális fejlesztést célzó projekt elnevezése: Károsanyag-kibocsátás visszaszorítása Nagykároly municípiumban, a Tartós Mobilitási Terv feltételeinek alkalmazása révén. A beruházás összértéke: 31,084 millió lej. A munkálatokra kiírt tendert a Tarr Const Kft., a Tarr & Tarr Kft. és az Urbis Concept Kft. nyerte.

„Amellett, hogy vásárolunk hét elektromos buszt — amely beruházás nem képezi ennek a projektnek a részét — a most aláírt szerződések eredményeképpen megújul a burkolat azokon az utcákon, ahol a tervezett buszjáratok közlekednek majd. Ezek mellett kerékpárút is kialakításra kerül a város központi részében. Teljes körű felújításon megy keresztül a 19-es számú főút is. A szükséges műszaki tervek elkészítésére hat hónap áll a kivitelező rendelkezésére, míg a munkavégzésre három év. Szakaszokban zajlik a kivitelezés és a tervezés is, mégpedig annak érdekében, hogy minél hatékonyabban történhessen meg a munkavégzés. A magunk részéről azt szeretnénk, ha a tényleges kivitelezés megkezdődne szeptemberben, vagy októberben, a Mihai Viteazul út rehabilitációjával. Ez természetesen csak akkor történhet meg, ha elkészülnek időben a műszaki tervek és sikerül beszerezni a megfelelő engedélyeket. Hosszú ideje beszélünk erről a nagyon fontos projektről, amely alapjaiban változtatja meg és fejleszti a nagykárolyi infrastruktúrát, nekem pedig nagy örömömre szolgál, hogy a legmagasabb értékkel rendelkező beruházásunk végrehajtása elkezdődik” — nyilatkozta Kovács Jenő polgármester.

„Amikor hozzákezdenek a kivitelezéshez, az a közlekedés szempontjából komoly fennakadásokat okoz majd. Számítunk a nagykárolyiakra, hogy együttműködnek annak érdekében, hogy segítsék a munkavégzést. Remélem, az érintett szakaszokon minél gördülékenyebben halad majd a munka. A kivitelezéshez szükséges anyagokat már elkezdtük leszállítani Nagykárolyba, hogy amikor szükség lesz a felhasználásukra, ne kelljen várnunk. Arra törekszünk, hogy a szerződésben foglalt három éves határidőnél hamarabb befejeződjenek ezek a munkálatok, hiszen ez mindannyiunk érdeke” — nyilatkozta Tarr Csongor, a kivitelező képviselője.

Az alábbi munkálatokat valósítják meg Nagykárolyban: 19 utca burkolatának rehabilitációja, amely összesen 99 441 négyzetméteren történik, illetve 80 649 négyzetméternyi járda- és zöldövezet megújítása; egy teljesen felszerelt autóbusz végállomás kialakítása; 31 buszmegálló kialakítása és korszerűsítése; jegyértékesítő rendszer kialakítása (elektronikus jegyek és e-ticketing rendszer); kerékpár-kölcsönző rendszerek kialakítása „bike-sharing” rendszerrel, amely során 140 kerékpár lesz bérelhető, amelyeknek 19 megállót, tárolót alakítanak ki a városban; a járdahálózat kibővítése és korszerűsítése (13 145 méter hosszúságban); a zöldövezet rendbetétele és új növények kiültetése.

Az utcák, amelyeket felújítanak: Independenței, Somos, 1 Decembrie 1918, 25 Octombrie utca (19-es számú főút), Szőlő, Mioriței, Mihai Viteazul utca (19-es főút), Kaplonyi, Crișan, Cloșca, Iuliu Maniu, Calea Armatei Române, Temető, Ignișului, Ágoston, Zăgănescu, Corneliu Coposu, Május 1., Horea.

„A károsanyag-kibocsátás visszaszorítása Nagykároly municípiumban, a Tartós Mobilitási Terv feltételeinek alkalmazása révén” elnevezésű projekt által hét elektromos buszt vásárol az önkormányzat 13,25 millió lej összértékben.

Ennek a projektnek az összértéke 45,25 millió lej, s ezt az összeget a Regionális Operatív Program 2014–2020-es kiírása keretében finanszírozzák.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 18:35
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...