Kezdődik a kátyúzás Szatmárban
Utoljára módositva: 2012-03-23 10:44:42

Mintegy ötmillió lejt költ majd a megyei tanács a megyei rangú utak karbantartására, de további kormánytámogatást várnak aszfaltozási munkák elvégzésére. Folytatják az „avasi autósztráda” építését is.

Még ezen a héten megkezdődnek Szatmárban a megyei rangú utak karbantartási munkálatai – ígérte tegnap Csehi Árpád. A Szatmár Megyei Tanács elnöke azon a gyűlésen tette ezt a bejelentést, ahol az Avas–vidék szociáldemokrata (PSD) polgármestereivel tárgyalt az útkorszerűsítési munkálatokról. „Mintegy ötmillió lejt különítettünk el a megyei utak útkarbantartási munkálataira, amely többek között kátyúzást jelent. Várjuk, hogy további 6–7 millió lejt kapjunk a kormány tartalékalapjából, amely aszfaltozási munkálatok költségeit fogja fedezni” – mondta a sajtónak Csehi Árpád. „Amennyiben időben megérkezik a kormánytól kért összeg, akkor május–júniusban már megkezdődhetnek az aszfaltozási munkálatok. Prioritási listát állítunk fel, és ennek függvényében osztjuk majd a pénzt is. Az Avas–vidéken nagyon rossz állapotban vannak az utak, ezért itt nagyon sürgető a korszerűsítés” – mondta a tanácselnök, utalva arra, hogy elsősorban Kisgérce és Turc, Batarcs és Turc, illetve Bikszád és Tartolc települések között fognak aszfaltozási munkálatok zajlani. „Mi finanszírozzuk ezen útszakaszok aszfaltozását, viszont nagyon fontos, hogy ezek után a helyi önkormányzat ügyeljen arra, hogy az utak állapota ne romoljon, korlátozzák a rajta áthaladó teherszállítást” – figyelmeztette a jelen levő polgármestereket Csehi. Mircea Govor, a Szatmár Megyei Tanács PSD–s alelnöke szerint októberre elkészülhetnek az aszfaltozási munkákkal is.

 

Felbontották a szerződést

Ugyanakkor szó esett az „avasi autósztráda” névre keresztelt, Avasfelsőfalut Turccal összekötő 109L jelzésű megyei útnak a korszerűsítéséről is. A munka már több mint két éve zajlik, viszont a kivitelező Drumeţul Oaş a modernizálás alig 30 százalékát végezte el. Az avasújfalui céggel fel is bontotta a szerződést a Szatmár Megyei Tanács, most van folyamatban az újabb versenytárgyalás, és ha zökkenőmentesen zajlik a licit, akkor nyáron itt is folytathatják a munkát, amelynek kivitelezésére előzőleg 25 millió lej európai uniós támogatást nyert a megye. Csehi felhívta a figyelmet arra, hogy a 109L jelzésű út korszerűsítése nem állhat le a falu határán, ugyanis az 1C jelzésű országút kereszteződéséig is szükséges a karbantartási munkálatok elvégzése.

 Pesek Attila

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Rampage - Tombolás
Ma, 18:25
Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik - szintén bogaras - tudós segítségével kikí
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. április 19.
Ön igazán hosszan képes küzdeni vágyai megvalósulásáért. Amikor meg akar hódítani valakit, akkor is bőven hagy időt önmagának és a másik félnek is.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. április 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykacomb, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg zöldbab, 1 db nagyobb sárgarépa, 15 dkg zsíros tejföl, 8 ...