Kezdődik a kátyúzás Szatmárban
Utoljára módositva: 2012-03-23 10:44:42

Mintegy ötmillió lejt költ majd a megyei tanács a megyei rangú utak karbantartására, de további kormánytámogatást várnak aszfaltozási munkák elvégzésére. Folytatják az „avasi autósztráda” építését is.

Még ezen a héten megkezdődnek Szatmárban a megyei rangú utak karbantartási munkálatai – ígérte tegnap Csehi Árpád. A Szatmár Megyei Tanács elnöke azon a gyűlésen tette ezt a bejelentést, ahol az Avas–vidék szociáldemokrata (PSD) polgármestereivel tárgyalt az útkorszerűsítési munkálatokról. „Mintegy ötmillió lejt különítettünk el a megyei utak útkarbantartási munkálataira, amely többek között kátyúzást jelent. Várjuk, hogy további 6–7 millió lejt kapjunk a kormány tartalékalapjából, amely aszfaltozási munkálatok költségeit fogja fedezni” – mondta a sajtónak Csehi Árpád. „Amennyiben időben megérkezik a kormánytól kért összeg, akkor május–júniusban már megkezdődhetnek az aszfaltozási munkálatok. Prioritási listát állítunk fel, és ennek függvényében osztjuk majd a pénzt is. Az Avas–vidéken nagyon rossz állapotban vannak az utak, ezért itt nagyon sürgető a korszerűsítés” – mondta a tanácselnök, utalva arra, hogy elsősorban Kisgérce és Turc, Batarcs és Turc, illetve Bikszád és Tartolc települések között fognak aszfaltozási munkálatok zajlani. „Mi finanszírozzuk ezen útszakaszok aszfaltozását, viszont nagyon fontos, hogy ezek után a helyi önkormányzat ügyeljen arra, hogy az utak állapota ne romoljon, korlátozzák a rajta áthaladó teherszállítást” – figyelmeztette a jelen levő polgármestereket Csehi. Mircea Govor, a Szatmár Megyei Tanács PSD–s alelnöke szerint októberre elkészülhetnek az aszfaltozási munkákkal is.

 

Felbontották a szerződést

Ugyanakkor szó esett az „avasi autósztráda” névre keresztelt, Avasfelsőfalut Turccal összekötő 109L jelzésű megyei útnak a korszerűsítéséről is. A munka már több mint két éve zajlik, viszont a kivitelező Drumeţul Oaş a modernizálás alig 30 százalékát végezte el. Az avasújfalui céggel fel is bontotta a szerződést a Szatmár Megyei Tanács, most van folyamatban az újabb versenytárgyalás, és ha zökkenőmentesen zajlik a licit, akkor nyáron itt is folytathatják a munkát, amelynek kivitelezésére előzőleg 25 millió lej európai uniós támogatást nyert a megye. Csehi felhívta a figyelmet arra, hogy a 109L jelzésű út korszerűsítése nem állhat le a falu határán, ugyanis az 1C jelzésű országút kereszteződéséig is szükséges a karbantartási munkálatok elvégzése.

 Pesek Attila

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...