Kezdődik a Rally Sprint–bajnokság
Utoljára módositva: 2014-02-22 15:59:13

A Rally Sprint autós ügyességi és gyorsasági országos bajnokság első fordulóját rendezik meg szombaton a szatmárnémeti Gorunului utcai ACR–gyakorlópályán.

Mint arról korábban beszámoltunk, a kilencedik alkalommal kiírt verseny idén már öt fordulón keresztül országos bajnokságként szerepel a Román Autóklub (ACR) naptárában. Ezt a státust tavaly, a 2013-as pontvadászat 3. fordulója után kapta meg a szatmári verseny, amelynek főszervezője Seletye Dávid, az ACR szatmárnémeti kirendeltségének az igazgatója.

A szombati futamra a helyszínen is lehet nevezni 9 órától, 11 órakor kezdődnek az időmérő futamok.

Mint arról beszámoltunk, a versenyszabály nem változott, nyolc kategóriában szervezik meg az idei bajnokságot is: a 8–15 évesek a junior I, a 15–18 évesek pedig a junior II korosztályban mérkőznek majd, természetesen közjegyzőnél hitelesített írásos szülői engedéllyel. A „nagyok” az ON1 és ON2 géposztályban versenyezhetnek, a hátsókerék meghajtású autókkal az ON3 kategóriába lehet nevezni, ugyanakkor megmaradnak az Only Open 1 és Only Open 2 csoportok, a nyílt versenyben (Open) pedig kategóriától és géposztálytól függetlenül bármely pilóta még egyszer megmérettetheti autóját. Úgy tudjuk, az idei kiíráson is rajthoz áll a 2013-as kiírás abszolút bajnoka, a háromszoros aranyérmes Májer Richárd (Ricsi) is. A 19 éves szatmári pilóta ősztől már Győrben tanul a Széchényi István Egyetem autómérnöki karán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...