Kezdődik a RO-ALERT riasztórendszer újabb tesztelése
Utoljára módositva: 2018-06-26 13:32:58

Június 27-én, szerdán ismét tesztelni kezdik a RO-ALERT lakossági riasztórendszert, tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU).

A hatóságok egyelőre a főváros bizonyos részein kezdik a tesztelést, azonban a következő időszakban országos szinten is kiterjesztik ezt. Az IGSU közleménye szerint azokban a régiókban, ahol tesztelik a rendszert, a mobilhálózatokra kapcsolódott lakosok egy üzenetet fognak kapni a következő szöveggel: “Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT”, vagyis “Az üzenetet a RO-ALERT rendszer tesztelése céljából küldték”.

Az IGSU tájékoztatja az állampolgárokat, hogy ezek a tesztelések feltétlenül szükségesek, és megértésüket kérik az esetleges kellemetlenségért.

A RO-ALERT rendszer veszélyes meteorológiai jelenségek, illetve árvizek, terrortámadások vagy más, a közösségeket fenyegető események során valós időben küld figyelmeztető riasztást a mobiltelefonokra.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 26.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...