Kezdődik az Amaci út javítása
Utoljára módositva: 2019-09-28 08:05:44

Hétfőtől — amennyiben az időjárás sem szól közbe — elkezdik a városhatártól Amac falu túlsó végéig vezető, járhatatlan útszakasz javítását, illetve az egész 193A jelzésű út kátyúzását.

Rendes havi gyűlésére ült össze tegnap a megyei tanács grémiuma, s az elmúlt ülésekhez viszonyítva gyorsan és hozzáfűzések vagy ellenvetések nélkül szavazta meg teljes egyetértésben a napirendre tűzött határozattervezeteket, amelyek legtöbbje kimondottan adminisztratív jellegű volt. Az új közigazgatási kódex előírásaihoz igazodva változtatni kellett a megyei tanács szakapparátusának szerkezeti felépítésén, amely értelemszerűen maga után vonta a szervezési és működési szabályzat módosulását is; a befejezett tanulmányok, disszertációk nyomán módosult a megyei könyvtár és a tbc-kórház szerkezeti felépítése, s a tüdőgondozó épületének felújítását célzó technikai projekt elkészültekor derült ki, hogy apróbb módosításokat kell végezni a műszaki-gazdasági mutatókon, amelyekre a tanácsosoknak ismét rá kellett bólintaniuk, illetve egy korábbi tanácsi határozatba becsúszott formai hibát kellett kiigazítani. Mindezek mellett a grémium azt is megszavazta, hogy a Salvamont Hegyi Mentő Közszolgálat dolgozói és önkéntesei újabb túraútvonalakat alakítsanak ki/tegyenek rendbe a későbbi engedélyeztetés érdekében az Avas-, a Gutin- és az Igniş-hegység Szatmár megyei/megyét érintő területein.

A Különfélék napirendi ponthoz érve Pataki Csaba tanácselnök nem titkolt örömmel jelentette be, hogy (amennyiben az időjárási viszonyok nem változnak) hétfőtől elkezdődnek, azaz inkább folytatódnak a 193A (köznyelvben Homoródi út) javítási-kátyúzási munkálatai. Mint arról többször is beszámoltunk már, a 43 kilométer hosszúságú, 11 falut érintő, Szatmárnémetitől Szakaszig tartó megyei út teljes körű felújítási és szélesítési jogát a Tehnic Asist cég nyerte el, amely hat alvállalkozóval közösen kezdett neki a nagyberuházás tervezésének és kivitelezésének, s az előirányzottaknak megfelelően haladtak is, egészen pár hónappal ezelőttig, amikor az ország egyik legnagyobb útépítő cégének számító Tehnic Asist fizetésképtelenséget jelentett, majd a jogi végrehajtó utasítására csapot-papot, járhatatlan homoródi utat hátrahagyva „visszavonult”. A megyei tanács vezetősége szerette volna elérni, hogy a jogi végrehajtó engedélyezze a kivitelezőnek a munkálatok folytatását s ezzel egyidejűleg az „építőtelepnek” minősített útszakasz biztonságosan közlekedhető állapotának fenntartását, vagy ha ezt nem, akkor egy átadás-átvételi egyezménnyel adja vissza a tanácsnak az „építőtelepet”, hogy az mielőbb új közbeszerzési eljárást írhasson ki — s nem mellesleg kezdhesse el az útkarbantartást és gödörtömést, addig ugyanis, amíg az „építőtelep” egy bizonyos kivitelezőnek van átadva, más ott nem dolgozhat. Hosszas jogi huzavona után a csődbiztosok és bírák másodjára is megengedték a megyei tanácsnak, hogy javítást végezzen a kivitelezőnek átadott, építőtelepnek minősülő úton, amit a tervek szerint hétfőn el is kezdenek, különösen a városhatártól Amac falu túlsó végéig vezető szakaszon, ami egyrészt járhatatlan, másrészt az ott közlekedő gépkocsik szinte homokviharszerű porfelhőbe burkolják az egész települést.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...