Kezdődik az Utcazene Fesztivál
Utoljára módositva: 2019-07-11 16:55:30

A világ minden pontjáról érkeznek fellépők a fesztiválra, 7 színpadon 120-nál is több káprázatos produkciót láthat a közönség.

Szatmárnémeti az utcazene és az utcai művészetek fővárosa ezen a hétvégén. Több mint 120 produkcióval vár mindenkit a rendhagyó szabadtéri esemény. Tegnap, a nulladik nap délutánján a Coposu sétányon már ott voltak az utcai kaja árusok, meg lehetett kóstolni a legfinomabb streetfood falatokat. Mára teljes lesz az üzem étel-ital téren is: 15 igényes szolgáltató hozza el a legjobb utcai fogásokat, különleges ételeket és italokat.

A rendezvényen elindítják az első lokálpatrióta merchandising shopot, ahol személyre szabott pólókat lehet vásárolni, a boltot a régi főtéri Csizmadiaszín udvarában lévő RedHat Yardban kereshetik az érdeklődők, a piros lakókocsiban.

Az utcazenét és az utcai művészeteket kedvelő szatmáriakat idén 7 fantasztikus színpaddal várják a fesztiválhelyszínek. A 25 Octombrie téren felállított új színpad az Artist Arena by ZES Zollner, ahol a legkülönlegesebb utcai művészek produkcióit láthatják. A Compas színpad a Coposu sétány rendezvénygödrénél várja az érdeklődőket, ugyanakkor a Libertății tér közepén felállított Dräxlmaier színpadnál is a legváltozatosabb produkciókat követhetik végig. A Coposu sétány elején a TransPink színpad nagyon sok meglepetéssel vár mindenkit, a Szamos parti színpad pedig az Ecomatrix jóvoltából fog életre kelni. A RedHat Yard a szervezők nem hivatalos székhelye és az esti bulik helyszíne, emellett a Művészeti Múzeum, a Vécsey-ház udvara is egy varázslatos hellyé lett mára alakítva, ahol a legkedveltebb bakelites lemezlovasok várják az elektronikus zene kedvelőit.

A fesztivál a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a legfontosabb helyi vállalkozók támogatásával jöhet létre. Fő támogató a Schlemmer Romania, partnere az Aushopping bevásárlóközpont, a Tarr Beton és a The Dome.

A rendezvény hivatalos autója a Ford, a Ford West autókereskedés jóvoltából, a különleges fényfestések támogatója a Gotec Rom, a világ minden tájáról érkező fellépőket pedig az Edmeea Trans szállítja.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...