Kézilabda-akadémiává alakul az utánpótlásprogram
Utoljára módositva: 2019-06-04 12:23:38

Január 1-jétől kézilabda-akadémiává alakul a Szatmár–Ferencváros határon átnyúló utánpótlás korosztályos női kézilabdaprogram — jelentette be a szombaton Kiss Zoltán Sándor projektvezető.

A Szatmár–Ferencváros határon átnyúló utánpótlás korosztályos női kézilabdaprogram és a Szatmár Sportjáért és Kultúrájáért Egyesület közös szervezésében harmadik alkalommal nyújtott otthont Szatmárnémeti a kézilabda-fesztiválnak és az évértékelővel egybekötött díjátadó ünnepségnek (az elsőt Mátészalkán rendezték). Ezúttal a város Gorunului utcai akvaparkja adott otthont a rendezvénynek.

A pénteki gálán nem lehetett panasz az időjárásra, egész nap verőfényes napsütés és már-már nyári kánikula jutott osztályrészül a szép számban összegyűlt résztvevőknek. Az évértékelő ünnepség 16.30 órakor kezdődött, viszont ezt megelőzően az ifjú kézilabdázóknak lehetőségük volt néhány barátságos összecsapásra, úgy a kézilabda-, mint a röplabdapályán, de volt kötélhúzás és különböző játékok, amelyek révén önfeledt hangulat alakult ki.

A csapatépítő programok után Kiss Zoltán Sándor, a program vezetője köszöntötte az egybegyűlteket, majd a színpadra szólította Pánczél Károlyt, a FIDESZ országgyűlési képviselőjét, a parlament Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnökét, a rendezvény fővédnökét, hogy nyissa meg e rendezvényt.

Pánczél elsősorban gratulált annak a közel 1000 kislánynak és edzőiknek, akik lassan öt esztendeje részesei az utánpótlás-nevelő kézilabdaprojektnek, majd a sport és a közösségben megélt élmények és eredmények, illetve a nemzeti összetartozás fontosságáról beszélt a jelenlévőknek. Köszönetet mondott Kiss Zoltán Sándornak, akinek az elhivatottságának köszönhetően ez a projekt virágzik, és a kezdetben 60 kislánnyal induló kézilabdaprogram ma ezer gyermeket mozgat meg heti rendszerességgel.

Ezt követően a dicsérő szavakkal illetett Kiss Zoltán lépett ismét a jelenlévők elé, hogy megtartsa évértékelő beszédét. „Nem harcolni, hanem edzeni, nem győzni, hanem jobbnak lenni, nem legyőzni a másikat, hanem ügyesebbnek lenni a másiknál. Ez a cél” — nyitotta meg beszédét a projekt vezetője. Elmondta, hogy jelenleg 960 lány van a projektben, és 700-an korukat tekintve aktív részesei a programnak, de további 250-an még részt vállalnak a játékban. Ők 28 településen kézilabdáznak 26 edzővel, ami már egy nagy klub számára is komoly teher lenne, nem hogy egy egyesületnek. Ebben a szezonban kisebb-nagyobb tornákból közel 30-at sikerült szervezni, ezeken kívül sok edzőmérkőzést is játszottak a 7–12 éves kor közötti gyermekeket felsorakoztató csapatok. Szó esett a legjobb eredményekről és arról a sok munkáról, amelynek köszönhetően öt év leforgása alatt nagyszerű eredményeket sikerült elérni, de a jövő esztendőtől ez az álom tovább fejlődhet, hiszen január 1-jétől Partiumi Kézilabda Akadémiává alakul át a projekt, és a kezdeményezés egy még magasabb szintre emelkedik. Szeptembertől 4 partiumi megyében: Szatmár, Bihar, Szilágy és Máramaros megyében is ott lesz a kezdeményezés, köszönhetően a Magyar Kézilabda-szövetség és a magyar állam támogatásának.

Kiss Zoltán után Juhász István, a Magyar Kézilabda Akadémia megbízott vezetője is a színpadra lépett, aki elmondta, hogy a Magyar Kézilabda-szövetségnek meggyőződése, hogy ezt a projektet úgy szakmai, mint anyagi téren támogatni kell, csatlakoztatva az anyaországi kézilabda-kultúrához. Ennek okán született meg a Magyar Kézilabda Akadémia projektje is, amely a tervek szerint 2020. január 1-jétől be is indul. Ennek pedig részese lesz a Szatmári Kézilabda Akadémia is.

A beszédeket követően idén is megtartották a díjátadó gálát, számos oklevelet és serleget osztottak ki legügyesebb játékosok, kapusok, irányító-átlövő, szélső, beálló, védő és egyéb kategóriákban. A legjobb szurkolói csapat Sárközújlak lett, a legsegítőkészebb önkormányzat Mezőfény, az Év csapata Mezőfény-Kálmánd U11, az idei Szucsánszki Zita Díjat pedig, ahogyan tavaly is, a mezőfényi Heinrich Réka kapta meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:10
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...