Ki használhatja a 112-es segélyhívót?
Utoljára módositva: 2014-10-15 11:05:19

Hazánkban egyelőre a siketek és nagyothallók számára elérhetetlen a 112-es segélyhívó, mely csupán telefonhívást fogad, sms-re vagy videoüzenetre nem reagál. A szakhatóság keresi a megoldást. Az eddigi kezdeményezések a pénzügyi fedezet miatt hiúsultak meg.

 

A legutóbbi prefektusi kollégiumi gyűlésen dr. Pataky Ferenc, a Szatmár Megyei Mentőszolgálat vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a 112-es egységes segélyhívó jelenleg nem érhető el a siketek és nagyothallók számára, ugyanis a rendszer csak telefonhívásra, azaz beszédre van kifejlesztve. A Romániai Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége Szatmár Megyei Fiókjának tagjai jelezték a problémát a mentőszolgálat vezetőjének, aki értesítette az érintett hatóságokat és a prefektusi hivatalt. Annak ellenére, hogy több kezdeményezés is volt az elmúlt években arra, hogy a 112-es rendszer a siketek és nagyothallók számára is elérhetővé váljon, ez máig megoldatlan probléma maradt. Eugeniu Avram kormánybiztos támogatásáról biztosította az érintetteket.

Az egységes segélykérő a siketek és nagyothallók számára egyelőre nem hozzáférhető

A Romániai Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége Szatmár Megyei Fiókjának elnöke, Adrian Barbu megkeresésünkre elmondta, amennyiben bajba kerülnek, és nincs mellettük egészséges hallású ember, akár meg is halhatnak, mert a 112-es segélyhívón nem tudnak segítséget kérni. Az elnöktől azt is megtudtuk, hogy a segélyhívó-rendszer Európa-szerte használhatatlan a siketek és nagyothallók számára, tudomása szerint Izlandon, Ausztráliában és az Amerikai Egyesült Államokban találtak olyan megoldást, melynek segítségével a siketek és nagyothallók önállóan képesek segélyt kérni baj esetén a 112-es segélyhívón is. Izlandon és Ausztráliában egy központi adatbázisban nyilván vannak tartva a fogyatékkal élők telefonszámai, s egy speciális szoftver, illetve a műholdak segítségével egyetlen gombnyomást követően azt is be tudják mérni, hogy a bajba került pontosan hol van, és milyen típusú segítséget kér. Az Egyesült Államokban kicsit korszerűbb rendszert dolgoztak ki: itt a diszpécserszolgálatok képesek videoüzeneteket is átvenni, s a központokban jeltolmács értelmezi a segélykérést. Carmen Bulbuk jeltolmács, a szatmári egyesület ügyvezető igazgatója elmondta, az eddigi hazai kezdeményezések a pénz miatt ítéltettek kudarcra: vagy okostelefont kellett volna vásárolnia a halláskárosultnak, vagy indokolatlanul sokba került volna az a havi telefonbérlet, mely tartalmazta volna a speciális szolgáltatást, hogy sms-ben kérhessen segítséget a 112-n. Hozzátette: érdemes lenne a mobilszolgáltatóknak figyelembe venniük a siketek igényeit, akiket egyáltalán nem érdekelnek a lebeszélhető ingyen-percek, annál inkább az sms-ek, mivel ők írásban kommunikálnak. Az ügyvezető igazgató elmondta, eddig egyszer kellett neki hívnia a 112-es számot egy bajba jutott egyesületi taghoz. Az érintett sms-ben értesítette arról Bulbuk Carment, hogy baj van, s ő hívta a 112-t. Ezt leszámítva a fogyatékkal élők feltalálják magukat, s a környezetükben élő rokonok, szomszédok tárcsázzák helyettük a 112-t. Adrian Barbu úgy véli, az lenne a megoldás, ha a siketek és nagyothallók telefonszámait nyilvántartásba vennék, s a tőlük beérkező sms-eket valós riasztásként értékelnék a sürgősségi telefonszolgálat diszpécserei.

 

A megoldás várat magára

A probléma kapcsán a 112-es rendszer bukaresti sajtószóvivőjét, dr. Adrian Fulea ezredest is megkerestük, aki írásos válaszában kihangsúlyozta, hogy írásos protokollt kötött a Különleges Telekommunikációs Szolgáltató (STS), a munkaügyi minisztérium, az Országos Távközlési Hatóság (ANCOM), a Romániai Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége, a Romániai Vakok és Gyengén Látók Országos Szövetsége, illetve a buzăui 1 Iunie 2001 Egyesület, hogy a siketek és nagyothallók számára is elérhetővé tegyék a 112-es rendszert. A STS kidolgozott egy módszert, melynek segítségével a 112-es egységes segélykérő telefonszámra érkező sms-eket is át tudják venni a diszpécserek. A tesztelt rendszer csupán az egyesületekben nyilvántartott siketek és nagyothallók telefonszámairól érkező sms-ekre reagál majd. A korszerű rendszer tesztelése a végéhez közeledik, s hamarosan az egész ország területén gyakorlatba ültethetővé válik. A STS elkezdte a szükséges lépések megtételét a telefontársaságok irányába, hogy kivitelezhetővé váljon a 112-re érkező sms-ek továbbítása az országos adatbázisban levő telefonszámokról. Annak érdekében, hogy az érintettek ingyenesen férhessenek hozzá a szolgáltatáshoz, az ANCOM egyeztető tárgyalásokat folytat a mobiltelefon-társaságokkal. Másrészről, a rendszer mihamarabbi gyakorlatba ültetése érdekében célszerű lenne az érintett egyesületekkel való szorosabb együttműködés. Ezek képviselőitől nagyon nehezen kapják meg az érintett személyek telefonszámait tartalmazó listákat, mint ahogy a kiegészítő információkat is a nonverbális rendszer hatékonyabbá tételére.

Szankciókat is kiosztottak

Asztalos Csabától, az Országos Diszkrimináció-ellenes Tanács (CNCD) elnökétől megtudtuk, a problémát a hatóságok ismerik, szerinte csak anyagi kérdés, hogy megoldják a jelzett gondot. Többször egyeztettek a kormánnyal, a STS-vel és a mobilszolgáltatókkal ez ügyben, és bírságot is kilátásba helyeztek, amennyiben nem pótolják a hiányosságot az illetékesek — tájékoztatott Asztalos, akitől azt is megtudtuk, az érintettek közösen elkészítettek egy projektet, melynek kivitelezéséhez a strukturális alapokból szerettek volna pénzt szerezni, a pályázatuk azonban nem nyert. Az elnök elmondta, 9 millió eurót kértek, az általuk tervezett rendszer ugyanis meglehetősen költséges. Háromféle módszer szerepelt benne — egyik szerint speciális karkötőbe építették volna a jeladót, de lehetőséget teremtett volna az sms-ben történő, valamint a videoüzenetes segélyhívásra is. Asztalos Csaba szerint eléggé drága egy alkalmas szoftver, szükség van továbbá az sms-ek elsőbbségi besorolásba tételére a mobilszolgáltatóknál, továbbá szerettek volna a pályázat keretében jeltolmács-képzőket szervezni mind a sürgősségi diszpécserszolgálatok munkatársai, mind a mentősök számára.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:00
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 13.
Régen érezte magát ilyen elégedettnek. Jól sikerült a hete, rengeteget dolgozott és könnyedén, hatékonyan tudott együttműködni másokkal.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...