Kiállítással zárul a tábor
Utoljára módositva: 2014-07-16 11:46:53

Hétfőn nyílt meg Mezőfény határában a Polipol Mobila Kft. által támogatott Képzőművészeti Alkotótábor. Az esemény szervezője és művészeti vezetője Stefan Gnandt.

 

Stefan Gnandt több évvel ezelőtt rendszeres szervezője volt a Mezőfényi Alkotótábornak, tavaly Nagykárolyban is próbálta meghonosítani ezt a fajta, művészeknek szóló „brainstormingot”, egyelőre sikertelenül. Mivel idén nyáron az egyik művészeti tábor, melyre hivatalos volt, elmaradt, egy két évvel ezelőtti beszélgetés apropóján a Polipol Mobila Kft. vezetősége felkérte, hogy szervezzen tábort a cég vendégházában. A hétfőn kezdődött tábor ideje alatt az alkotók a vállalat képviselőinek teljes körű vendégszeretetét élvezik. A művészek számára az egyik csarnokban kialakítottak egy részt, amelyet lefóliáztak, hogy a festék ne érje a falakat, s mindenkinek annyi helye lesz, amennyire szüksége van a nyugodt alkotómunkához, magyarázta Gnandt.

A tábor ideje alatt több kirándulást is terveznek, ellátogatnak Nagykárolyba, Erdődre, de bejárják Mezőfényt is, és igyekeznek minél több olyan helyszínt felkeresni, melyek inspirálóan hathatnak rájuk.

Július 20-án, vasárnap délután 5 órától — zárómomentumként — kiállítás keretében mutatják be a táborban született műveket. A tárlat a mezőfényi Sváb Tájházban, a malom melletti épületben nyílik. Gnandt kifejtette, hogy a korábban megszokott elvárás itt is ugyanaz: minden művész két befejezett alkotást adományoz a szervezőknek, azaz jelen esetben a Polipol Mobila Kft.-nek.

„Az Alkotótáborban a következő művészek dolgoznak: Máramarosszigetről Lugojan Caius volt egyetemi kollégám és csoporttársam, Szatmárnémetiből Cristina Gloria Oprişa ismert grafikus és festőművész, Déva mellől Sztrharszky Kálmán fotóművész, Mezőpetriből Lázin Csaba festőművész-kollégám, barátom, Debrecenből Brugós Zenóbia grafikus és festőművész, Pócspetriből Majer Zoltán festőművész, Kassáról Éva Lorenzova és Maria Lenárdová képzőművészek. Jómagam pedig egyszerre vagyok mezőfényi, németországi és a magyarországi Pócspetri képviselője is” — sorolta fel Gnandt.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:10
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 23.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...