Kiállítással zárul a tábor
Utoljára módositva: 2014-07-16 11:46:53

Hétfőn nyílt meg Mezőfény határában a Polipol Mobila Kft. által támogatott Képzőművészeti Alkotótábor. Az esemény szervezője és művészeti vezetője Stefan Gnandt.

 

Stefan Gnandt több évvel ezelőtt rendszeres szervezője volt a Mezőfényi Alkotótábornak, tavaly Nagykárolyban is próbálta meghonosítani ezt a fajta, művészeknek szóló „brainstormingot”, egyelőre sikertelenül. Mivel idén nyáron az egyik művészeti tábor, melyre hivatalos volt, elmaradt, egy két évvel ezelőtti beszélgetés apropóján a Polipol Mobila Kft. vezetősége felkérte, hogy szervezzen tábort a cég vendégházában. A hétfőn kezdődött tábor ideje alatt az alkotók a vállalat képviselőinek teljes körű vendégszeretetét élvezik. A művészek számára az egyik csarnokban kialakítottak egy részt, amelyet lefóliáztak, hogy a festék ne érje a falakat, s mindenkinek annyi helye lesz, amennyire szüksége van a nyugodt alkotómunkához, magyarázta Gnandt.

A tábor ideje alatt több kirándulást is terveznek, ellátogatnak Nagykárolyba, Erdődre, de bejárják Mezőfényt is, és igyekeznek minél több olyan helyszínt felkeresni, melyek inspirálóan hathatnak rájuk.

Július 20-án, vasárnap délután 5 órától — zárómomentumként — kiállítás keretében mutatják be a táborban született műveket. A tárlat a mezőfényi Sváb Tájházban, a malom melletti épületben nyílik. Gnandt kifejtette, hogy a korábban megszokott elvárás itt is ugyanaz: minden művész két befejezett alkotást adományoz a szervezőknek, azaz jelen esetben a Polipol Mobila Kft.-nek.

„Az Alkotótáborban a következő művészek dolgoznak: Máramarosszigetről Lugojan Caius volt egyetemi kollégám és csoporttársam, Szatmárnémetiből Cristina Gloria Oprişa ismert grafikus és festőművész, Déva mellől Sztrharszky Kálmán fotóművész, Mezőpetriből Lázin Csaba festőművész-kollégám, barátom, Debrecenből Brugós Zenóbia grafikus és festőművész, Pócspetriből Majer Zoltán festőművész, Kassáról Éva Lorenzova és Maria Lenárdová képzőművészek. Jómagam pedig egyszerre vagyok mezőfényi, németországi és a magyarországi Pócspetri képviselője is” — sorolta fel Gnandt.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Thor: Ragnarök
Ma, 16:45
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Elek György könyvbemutató
Ma, 17:00
Lélek és test hálószobája című könyv bemutatója.
pin Szatmári Római Katolikus Püspöki Hivatal

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 19:20
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Bluescore
Ma, 20:00
Koncert
Club Poesis

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 21:05
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...