Kiállítással zárult vasárnap a vetési tábor
Utoljára módositva: 2018-07-10 10:49:20

Vasárnap a Vetési Kulturális Központban kiállításmegnyitóval zárult az egy héten át tartó képzőművészeti alkotótábor, ez alkalommal avatták fel Alexandru Ciobotariu fafaragását.

A képzőművészek egy része szeret alkotótáborokba járni, a másik része inkább a műtermi munkát kedveli, mert az alkotáshoz szüksége van a csendre, hogy el tudjon mélyülni egy bizonyos témában, és nyugodt körülmények között tudja kidolgozni azt. A vasárnap befejeződött vetési alkotótáborban is két kategóriába sorolódtak az alkotó képzőművészek. Cristina Gloria Oprişa, aki második alkalommal szervezte meg a vetési tábort Vetés Község Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa segítségével, igyekezett megteremteni a feltételeket azok számára, akik szeretnek tábori körülmények között alkotni, Nyiri Zoltán, aki a saját műtermében tud eredményesebben dolgozni, részt vett a közös tevékenységek egy részében, a témafeltárásban, de a képeket saját műtermében készítette el.

Cristina Gloria Oprişa nagy hangsúlyt helyez a fiatalok képzésére, minden általa szervezett rendezvénybe bevonja a fiatal tehetségeket. Ez alkalommal is vitt ki gyerekeket a vetési letérőnél található panzióban berendezett műterembe, ahol ő és Nyiri Zoltán egyengették a gyerekek munkáját. Ezeknek a gyerekeknek a rajzai bemutatásra kerültek vasárnap a Vetési Kulturális Központban megrendezett kiállításon. Ez alkalommal leplezték le a vetési polgármesteri hivatal udvarában elhelyezett fafaragást, amit Alexandru Ciobotariu szatmárnémeti fafaragó készített. Az alkotótábor résztvevői három téma közül választhattak: a napraforgó és a repce sárga színének a változatossága, a környékbeli jellegzetes házak ábrázolása és a vetési református műemléktemplom sajátos látásmódból történő megjelenítése. Ilyés Gyula, Vetés község polgármestere a kiállításmegnyitón elégedettségét fejezte ki a táborban résztvevők munkájával kapcsolatosan, megköszönte azokat az alkotásokat, amiket a művészek ott hagytak, és megígérte, hogy a jövőben is helyt ad a tábornak.

 

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...