Kiállnak kollégáik mellett az orvosok
Utoljára módositva: 2014-01-17 09:01:42

A családorvosi egyesület tagjai támogatásukról biztosították kollégáikat, akiket nem akarnak visszaengedni a régi poliklinikára praktizálni.

 

Tegnap év eleji gyűlést tartottak a családorvosok

Csütörtökön került sor a Szatmár Megyei Családorvosi Egyesület idei első gyűlésére, melynek keretében az elnök, dr. Călin Bumbuluţ ismételten kikérte a jelenlevők véleményét arról, hogy támogatják-e a régi poliklinikán praktizálni óhajtó kollégáikat. Dr. Călin Bumbuluţ beszámolt arról, hogy Adrian Ştef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke hallani sem akar arról, hogy a felújított régi poliklinika épületébe visszaengedje azt a két családorvost, akik évekig ott praktizáltak. Decemberben a családorvosok támogatásukról biztosították a két doktornőt, mondván, hogy mások is kerülhetnek majd hasonló szituációba rendelőik kapcsán. „Miután én mindenhol azzal érveltem, hogy a családorvosok támogatják két kolléganőjüket, rám szóltak, hogy ne legyek annyira biztos ebben, mert a Szatmárnémetiben praktizáló háziorvosok között van, aki nem ért egyet tevékenységeinkkel. A mostani gyűlésen titkos, név nélküli szavazáson kértem ki ismét a kollégák véleményét, az eredmény ugyanaz lett. Ezt követően tovább folytatjuk a már megkezdett tevékenységet, bízva abban, hogy a két doktornő sorsa megoldódik majd. Nem tartom elfogadhatónak azt a hozzáállást, miszerint csak járóbeteg-ellátást biztosító rendelőknek legyen hely a régi poliklinikán, sőt a gyógyszertár működtetése kapcsán is lehetnek majd kellemetlen fordulatok, ugyanis a régi poliklinikával szemben már van egy patika, így az egészségügyi intézményben nem működhetne még egy. Kíváncsi vagyok a fejleményekre, s a hétfőn esedékes Szatmár Megyei Orvosi Tanács gyűlésén a szakorvosok véleményét is kikérem az esetről” — fogalmazott az elnök, aki az őt ért támadások kapcsán elmondta, ő egyetlen pártnak sem a tagja, s nem paktált le Dorel Coicával, Szatmárnémeti polgármesterével, azt azonban nem tagadhatja, hogy az orvosból lett polgármester több támogatást nyújtott az orvosoknak, mint elődei.

„A sajtóban megjelent tudósításokból értesültem arról, hogy Adrian Ştef felhívta a figyelmemet arra, hogy az orvosi kamarának, a fogorvosi kamarának, a SANITAS-nak otthont adó épületet, melyet húsz évre adott koncesszióba a megyei tanács számunkra, öt év alatt fel kell újítanunk, ellenkező esetben felbontják a koncesszionálási szerződést. Ezzel kapcsolatban el kell mondanom, hogy 2011-ben 125 985 lejt fordítottunk az épület belsejének és tetőszerkezetének modernizálására, melyből több mint 86 ezer lejt az orvosi kamara biztosított. Ezenkívül a parkolót újabb 9 ezer lejből újítottuk fel. Tehát az épület külső felújítása van még hátra, de nem ez volt az elsődleges feladatunk, ám azt is megcsináljuk majd, s aztán majd visszavehetik tőlünk a felújított épületet” — összegzett Bumbuluţ.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 24.
Olyan új helyzetekbe kerül, ahol nem boldogul a régi sablonokkal. Engedje szabadon áradni képzelőerejét, és megtalálja a megoldásokat!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...