Kicsi az esélye a kormánybuktatási kísérlet sikerének
Utoljára módositva: 2015-06-10 13:21:50

Vasile Blaga, az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) társelnöke szerint kicsi az esélye annak, hogy sikeres legyen a Victor Ponta kormányának megbuktatására irányuló kísérletük azon a parlamenti szavazáson, amelyen az ellenzék által beterjesztett bizalmatlansági indítványról fog szavazni a parlament.

A voksolásra várhatóan pénteken kerül sor. Blaga a Mediafax hírügynökség által szerdán idézett egyik interjúban kifejtette, hogy a parlamenti erőviszonyokat figyelembe véve kicsi az esélye annak, hogy a parlament megszavazza a bizalmatlansági indítványt, és ezzel megbuktassa a Ponta-kormányt, de bíznak a Szociáldemokrata Párt (PSD) és annak kisebb koalíciós partnere, a Románia Haladásáért Országos Szövetség (UNPR) honatyáinak “választókkal szembeni jóhiszeműségében”.

“Ha a parlamenti erőviszonyokat vesszük figyelembe, akkor azt mondanám, hogy nincs sok esélyünk, másrészt bízunk egyes kormánypárti politikusok választókkal szembeni jóhiszeműségében” – mondta Blaga, aki abban is bízik, hogy független honatyák és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) törvényhozói is támogatni fogják a kormány megbuktatását.

A szövetség több politikusa korábban nehezményezte, hogy a liberálisok nem egyeztettek velük, hogy miről szóljon a bizalmatlansági indítvány szövege, és nem tartották valószínűnek, hogy a külföldön élő román állampolgárok levél útján való szavazásáról szóló indítványt az RMDSZ támogatni fogja.

A Digi24 hírtelevízió szerint az ellenzéknek még több mint száz szavazata hiányzik a kormány megbuktatásához, és péntekig tárgyalásokat folytatnak, hogy minél több honatyát a maguk oldalára állítsanak.

A képviselőház kedden elutasította a korrupcióellenes ügyészségnek azt a kérését, hogy Victor Ponta miniszterelnöki ellen vizsgálatot indítson egy korrupciós ügyben. Ez a szavazat is megerősítette, hogy Ponta mögött stabil kormánykoalíciós többség áll.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...